ראש העיר, רפי סער הנחה: קיצוצים נרחבים בתקציב העירייה, מתוך אחריות כלכלית לעמידה איתנה ועתידית של עיריית כפר סבא
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

23/03/2020

ומתוך השלכות הממשיכות ונגזרות ממשבר הקורונה - תוך אחריות ושיקול דעת להמשך הספקת שירותים חיוניים לתושבים

רפי סער

ראש העיר רפי סער (צילום באדיבות עיריית כפר סבא)

אתמול (ראשון) אישרה ועדת הכספים העירונית את תקציב 2020 של עיריית כפר סבא בהנחיית ראש העיר רפי סער, לאחר דיון מעמיק, והוא יובא בהמלצתו לאישור מועצת העיר.

תקציב 2020, בסך של כ-873 מיליון שקלים, נושא בחובו קיצוצים מתבקשים נרחבים, פעילויות רבות שבוטלו עקב משבר הקורונה, תוספת  בתקציב הרווחה עבור רכישת ארוחות ותרופות לקשישים המתגוררים בעיר.

ראש העיר, רפי סער: "העירייה נערכת באחריות לקראת המשמעותיות הכלכליות של משבר הקורונה בישראל, על מנת שתוכל להמשיך לספק שירותים חיוניים לתושביה. זאת תוך צמצום פעיליות פחות חיוניות או פעולות שניתן לדחות אותם. מה שהנחה אותנו בבניית התקציב הוא אחריות רבה ושיקול דעת לשירותים חיוניים לתושבות ותושבי כפר סבא והעיר כולה. מתוך ראייה כלכלית נרחבת לעמידה איתנה של העירייה גם לאחר המשבר. מדובר בתקציב גמיש, שייבחן לעומק מדי חודש, בהתאם להנחיות ולהוראות הממשלה. זה הזמן של כולנו לנהוג באחריות ציבורית ולהמשיך לספק שירות מיטבי לקהילה שלנו- קהילת כפר סבא".

עוד אישרה ועדת הכספים להמלצה את העדכון הראשון בתקציב החדש, באשר להשלכות משבר הקורונה. העדכון כולל קיצוץ בהיקף של כ-12 מיליון שקלים, כאשר עיקרי הנושאים שבהם בוצעו ההפחתות הם תקציבי אירועים שונים שצפויים לא להתקיים, ביניהם אירועי הלאום, יום העצמאות ויום הזיכרון.  זאת בנוסף לפסטיבלים שונים ואירועים אחרים.

קיצוץ נוסף בתקציב החינוך כתוצאה מפעילויות שאינן מתקיימות במרחב.

קיצוצים נוספים נרשמו בתקציבי התרבות, הספורט והקהילה, כחלק מהיערכות לקראת מציאות כלכלית אחרת.