"סל-סבא" - כולנו מתגייסים #כפרסבאים למען כפרסבאים

מה חדש?

"סל-סבא" - כולנו מתגייסים #כפרסבאים למען כפרסבאים

31/03/2020

עיריית כפר סבא יוצאת במיזם חדש "סל-סבא" יחד איתכם - התושבים - כדי שאף אחד לא יישאר רעב.

מודעה סל סבא

ביום שני השבוע (אתמול) פתחה העירייה לוגיסטי ייחודי, לאיסוף, ריכוז וחלוקת חמגשיות וסלי מזון לאזרחים ותיקים ולמשפחות ותושבים מיעוטי יכולת. זאת בשיתוף אגף שירותים חברתיים קהילתיים, ארגוני המתנדבים בעיר והחברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, ובסיוע משרד הרווחה ושירותים חברתיים ומפעל הפיס.

במסגרת המיזם החדש, נקראים תושבות ותושבי העיר לתרום מוצרי מזון בסיסיים יבשים, שייאספו לסל מזון בכל בניין מגורים משותף, ואלו ייאספו על ידי העירייה ומערך מתנדבות ומתנדבים ויחולקו לתושבים מעוטי יכולת ולאזרחים ותיקים.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא מאופיינת במתנדביה הרבים וברוח נתינה ועזרה לזולת, המהווים חלק בלתי נפרד מהד.נ.א הקהילתי. בימים לא פשוטים אלה, עיריית כפר סבא עומדת לצד כל תושביה, במטרה להעניק כל סיוע נדרש. אנו מחלקים מאות ארוחות חמות מדי יום ומאות סלי מזון וקוראים לכל תושבות ותושבי העיר להצטרף אלינו למיזם החדש, במיוחד כעת - לפני חג הפסח. אני מודה לכל העוסקים במלאכת קודש זו, כי דווקא עכשיו - כפרסבאים למען כפרסבאים הוא צו השעה".

"הצרכנייה", שהחלה כאמור לפעול היום, הוקמה במבנה גן לימן הישן שבמזרח העיר, לאחר שחדרי המקום הוכשרו במיוחד לצורך מטרה זו.

הצרכנייה שלט כניסה

החל מיום ראשון השבוע הגדילה עיריית כפר סבא את מספר ארוחות הצהריים המחולקות לתושבים בעיר, בשיתוף משרד העבודה והרווחה, ללמעלה מ-850 חמגשיות, הכוללות מנה בשרית, ירקות מבושלים וירקות טריים. זאת בנוסף למאות סלי מזון, כאשר כל אלה מחולקים בהתאם לרשימות מסודרות של מאגף שירותים חברתיים קהילתיים, ארגוני המתנדבים, פניות למוקד העירוני ופניות יזומות של העירייה.

המרכז הלוגיסטי הצרכנייה

אז מה עליכם לעשות? לאסוף מוצרים בסיסיים דוגמת קמח, סוכר, מלח, שימורים ועוד (כמצויין במודעה) למלא סל מזון של הבניין בו אתם מתגוררים (ואפילו שניים), להתקשר למוקד העירוני 106, ואנו נדאג לאיסוף סלי המזון ולחלוקתם.

כי דווקא עכשיו #כפרסבאים למען כפרסבאים.