עיריית כפר סבא מבהירה: אנטנות סלולריות דור 5 לא מותקנות בעיר

מה חדש?

עיריית כפר סבא מבהירה: אנטנות סלולריות דור 5 לא מותקנות בעיר

3/04/2020

בימים האחרונים מופצות בכפר סבא שמועות, לפיהן מותקנות לכאורה בעיר אנטנות סלולריות הנשענות ומופעלות על תשתית טכנולוגיה דור 5.

עיריית כפר סבא מבהירה באופן חד משמעי: לא מתבצעות כל התקנות כאלה בעיר.

חשוב להדגיש, כי פריסת תשתית טכנולוגיה דור 5 נמצאת בסמכות המדינה בלבד - משרד התקשורת, הפועל בשיתוף פעולה הדוק עם המשרד להגנת הסביבה, ובהתאם לכל ההנחיות המחמירות ביותר.

על פי עמדת משרד התקשורת, אותה ניתן לקרוא באתר המשרד, טכנולוגיה דור 5 צפויה להפחית את החשיפה לקרינה, בניגוד לטענות נגד המופצות בימים אלה, אך יש להדגיש: לא מתבצעת בשלב זה כל פריסת תשתית מסוג זה בשום מקום בארץ, ובכלל זה בכפר סבא.

עיריית כפר סבא מעמידה את טובת כלל תושביה ואת בריאותם בראש סדר העדיפות העירוני, ותמשיך לפעול כך, תוך הקפדה יתרה על הנושא, ומפרסמת את כלל המידע הנוגע לאנטנות סלולריות בזירת השקיפות באתר העירוני.