עיריית כפר סבא תעניק זיכוי מארנונה לעסקים, בהתאם לתקנות הממשלה

מה חדש?

עיריית כפר סבא תעניק זיכוי מארנונה לעסקים, בהתאם לתקנות הממשלה

22/04/2020

בשורה לעסקים בכפר סבא: עיריית כפר סבא תזכה עסקים הנכללים בתקנות הממשלה החדשות מתשלומי הארנונה עבור שלושה חודשים. הזיכוי מתשלום הארנונה עבור חודשים אלה ייעשה באמצעות זיכוי בחשבונות הקרובים, בהתאם לתקנות הממשלה החדשות, כפי שנקבעו אתמול (יום ג').

תקנות הממשלה החדשות, שפורסמו אמש על ידי שר הפנים אריה דרעי, קובעות כי רשויות מקומיות יוכלו להעניק פטור מארנונה לעסקים עבור שלושה חודשים או לפרוס את מתן ההנחה על פני שנת 2020.

עיריית כפר סבא דחתה כבר לפני מספר שבועות את תשלום הארנונה לעסקים עבור חודשי מרץ-אפריל לתחילת חודש מאי.

במטרה לקצר הליכים עבור בעלי העסקים, לסייע להם ככל הניתן בתקופה מאתגרת זו, ולאפשר להם לקבל זיכוי מהיר עבור תשלומי הארנונה, החליטה העירייה לזכות את העסקים מתשלום הארנונה בחשבונות הארנונה הקרובים.

יש לציין, כי תקנות הממשלה החדשות קובעות אילו עסקים זכאים לקבלת הפטור ואילו אינם זכאים. הנכסים שאינם זכאים לפטור הינם, בין השאר, מבנה מגורים, אדמה חקלאית ומבנה חקלאי, בנקים, חברות ביטוח, בתי מרקחת, חנויות אופטיקה, חנות שעיקר עיסוקה במכירת מוצרי היגיינה, מעבדה לתיקון מוצרי תקשורת או מחשבים, נכס שהמחזיק בו הוא המדינה/גוף מתוקצב/חברה ממשלתית/תאגיד בריאות ועוד (בהתאם למפורט בתקנות).