לראשונה בארץ: שיתוף ציבור ב-ZOOM בכפר סבא

מה חדש?

לראשונה בארץ: שיתוף ציבור ב-ZOOM בכפר סבא

6/05/2020

לראשונה בארץ, התקיים בסוף השבוע האחרון בכפר סבא שיתוף ציבור אינטרנטי בנושא התחדשות עירונית במתחם סוקולוב בכפר סבא – דרך אפליקציית ZOOM.

הדמיה מתחם סוקולוב

פרויקט התחדשות עירונית מתחם סוקולוב. (תכנון אדריכלי והדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות)

מדובר בשיתוף ציבור אינטרנטי לתוכנית פינוי בינוי מתחם סוקולוב לכל תושבי הסביבה, מהראשונות שנערכו בצורה זו בארץ, וכללה 107 משתתפים, ביניהם ראש העיר רפי סער ונציגי מינהל ההנדסה העירוני ומינהלת ההתחדשות העירונית. זאת במטרה לאפשר לתושבים ולנציגי הבניינים השונים לקבל את המידע המלא הנוגע לתוכנית אותה מקדמת העירייה, בהתאם למדיניות ההתחדשות העירונית שאושרה לפני מספר חודשים.

ראש העיר, רפי סער: "אנו נמצאים בתקופה מאתגרת, אך גם בימים אלה אנו ממשיכים לקדם את התחדשותה של העיר בכל התחומים, תוך ראיית טובת כלל התושבים והעיר כולה. תוכנית מתחם סוקולוב תאפשר לתושבות ותושבי האזור ליהנות מתכנון מושכל ודירות חדשות, תוך מתן פתרונות תחבורתיים והקמת שטחי ציבור בהתאם".

מפגש שיתוף הציבור בזום

מפגש שיתוף ציבור ב-ZOOM (צילום: עיריית כפר סבא)

כהכנה למפגש האינטרנטי וכחלק ממדיניות השקיפות העירונית, נשלחו הזמנות למפגש ה-ZOOM לנציגי הבניינים להפצה בכל בניין, וכן נתלו הזמנות אישיות בכל בניין במתחם ומסביב לו, עם הנחיות רישום לתוכנה ולשיתוף הציבור.

עוד טרם המפגש שלחו התושבים את שאלותיהם, ואלו הוטמעו במצגת התוכנית, שהוצגה לתושבים במסגרת המפגש האינטרנטי, ונענו על ידי הצוות המקצועי ויועצי התוכנית, בין היתר מהנדסת העיר עליזה זיידלר גרנות, אדריכלית העיר מיכל שרייבר-גלבנדורף, אדריכלי הפרויקט, יועץ תנועה ועוד.

המפגש כלל שאלות נוספות ושיח בין התושבים לצוות המקצועי, תוך מתן תשובות לתושבים על התוכנית ואופן קידומה.

הדמיה מתחם סוקולוב

מתחם סוקולוב שבמרכז העיר כולל היום 44 יחידות דיור בארבעה בניינים, ושטח בייעוד מבנה ציבור.

על פי תוכנית ההתחדשות העירונית למתחם, ייבנו במקום 134 יחידות דיור, מבנה ציבורי, כיכר עירונית מבנה משולב מסחר ותעסוקה וחניון ציבורי תת קרקעי.  זאת במסגרת הליך בינוי-פינוי, שיאפשר לבנות קודם כל בניינים חדשים, אליהם יעברו התושבים, באם יחפצו בכך ועל פי ההסכם מול הקבלן שייבחר, כך שלא ייאלצו לעבור דירה פעמיים ויוכלו להיכנס מיד לדירה החדשה.