תוכנית התחדשות עירונית למתחם סוקולוב בכפר סבא אושרה על ידי כל חברי מליאת הוועדה המקומית
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

13/05/2020

הדמיה מתחם סוקולוב

פרויקט התחדשות עירונית מתחם סוקולוב. (תכנון אדריכלי והדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות)

כל חברי מליאת הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בכפר סבא אישרו השבוע פה אחד את תוכנית ההתחדשות העירונית במתחם סוקולוב בעיר.

טרם קיום הישיבה, קיימה העירייה לראשונה בארץ שיתוף ציבור אינטרנטי בנושא – דרך אפליקציית ZOOM, בו השתתפו עשרות מדיירי המתחם, ראש העיר רפי סער ונציגי מינהל ההנדסה העירוני ומינהלת ההתחדשות העירונית.

תוכנית מתחם סוקולוב תאפשר לתושבות ולתושבי האזור ליהנות מדירות חדשות ומרווחות, ריאות ירוקות, שטחי ציבור, וכל זאת תוך מתן פתרונות תחבורתיים ופתרונות חניה.

מדובר בתוכנית אחת ממספר תוכניות התחדשות עירונית שמקדמת עיריית כפר סבא בימים אלה באמצעות מינהל ההנדסה העירוני, במטרה לשפר את איכות חיי התושבים ותוך תכנון מושכל לטובת העיר כולה וליווי הדיירים על ידי מינהלת ההתחדשות העירונית.

מתחם סוקולוב שבמרכז העיר כולל היום 44 יחידות דיור בארבעה בניינים, ושטח בייעוד מבנה ציבור.

על פי תוכנית ההתחדשות העירונית למתחם, ייבנו במקום 134 יחידות דיור, מבנה ציבורי, כיכר עירונית מבנה משולב מסחר ותעסוקה וחניון ציבורי תת קרקעי.  זאת במסגרת הליך בינוי-פינוי, שיאפשר לבנות קודם כל בניינים חדשים, אליהם יעברו התושבים, באם יחפצו בכך ועל פי ההסכם מול הקבלן שייבחר, כך שלא ייאלצו לעבור דירה פעמיים ויוכלו להיכנס מיד לדירה החדשה.

עם אישור התוכנית בוועדה המקומית, תועבר כעת התוכנית לדיון ולהפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.

עיריית כפר סבא פועלת ותמשיך לפעול למען כלל תושביה ורווחתם, בכל תחומי החיים.