ממשיכים להתנהל באחריות בעת הקורונה: תקציב עיריית כפר סבא לשנת 2020 הופחת ב-36 מיליון שקלים
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

19/05/2020

ועדת הכספים העירונית אישרה אמש (יום ב') את הצעת תקציב עיריית כפר סבא לשנת 2020, על סך של 847.6 מיליון שקלים. מדובר בהפחתה של כ-36 מיליון שקלים אותו יזמה העירייה בהובלת ראש העיר רפי סער, כחלק ממדיניות עירונית להתנהלות אחראית במצב החירום במדינה עקב המאבק בהתפשטות נגיף הקורונה בישראל. זאת תוך שמירה על יציבות תעסוקתית לעובדי העירייה והמשך שירות מצוין לתושבים.

מבנה החאן העירוני

כאמור, תקציב העירייה החדש יעמוד על סך של 847.6 מיליון שקל ותקציב הפיתוח העירוני (תב"רים) לשנת 2020 יעמוד על סך של 127.2 מיליון שקל.

ראש העיר, רפי סער: "בחודשים האחרונים נקלעה מדינת ישראל למשבר כלכלי, מהחמורים ביותר שידעה המדינה עקב התפשטות נגיף הקורונה ומצב החירום שהוכרז. משבר זה לא פסח על העיר כפר סבא ואנו נדרשים בתקופה זו להתנהלות שקולה ואחראית, כאשר מה שעומד לנגד עינינו הוא ביטחון תעסוקתי לעובדות ולעובדי העירייה, מתן שירות מצוין לכל תושבות ותושבי העיר, סיוע לעסקים המקומיים והתייעלות כלכלית. לכן, גיבשנו מתווה ותקציב מעודכנים, תוך בחינת כל הפרמטרים על ידי כל גורמי המקצוע. יש לציין עוד כי השבוע הודעתי כי אני ושני סגני ראש העירייה נקצץ בשכרנו, כחלק מהמאבק העירוני הכולל לחזרה לשגר. יחד, בכוחות משולבים, נצלח את המשבר ונוביל את כפר סבא לעתיד".

תקציב העירייה המעודכן כולל קיצוץ בתקציבי אירועים עירוניים וצמצום בהוצאות תפעול העירייה. תקציב החינוך לשנה זו יעמוד על סך של כ-343 מיליון שקל – למעלה מ-40 אחוז מהתקציב העירוני. בנוסף, במסגרת מדיניות העירייה, הוקטן משמעותית היקף המלוות מתוך חובה להקטין עומס המלוות על קופת העירייה. צמצום זה מהווה שינוי מדיניות אותה התווה ראש העיר, המשנה את המגמה העירונית שהייתה נהוגה בעשור האחרון

חשוב להדגיש, כי כחלק מעבודת העירייה על תקציב העירייה המעודכן, הנחה ראש העיר להימנע לחלוטין מפיטורי עובדים, בעיקר לנוכח המשבר אליו נכנס המשק הישראלי ולנוכח העלייה הניכרת בשיעור האבטלה הארצי.

תקציב הפיתוח העירוני כולל בין היתר את המשך עבודות הקמת חטיבת הביניים החדשה במערב העיר, שיפוצי עומק במוסדות חינוך בהמשך למהפכה שהחלה בקיץ האחרון, סלילת שבילי אופניים ברחבי כפר סבא, שדרוג גני שעשועים ציבוריים, קידום תוכנית לשדרוג אזור התעשייה הישן ועוד.