בכפר סבא מצילים חיים – מתקינים דפיברילטורים בעמדות טלפון ציבורי בעיר

מה חדש?

בכפר סבא מצילים חיים – מתקינים דפיברילטורים בעמדות טלפון ציבורי בעיר

20/05/2020

יוזמה ייחודית ומצילת חיים בכפר סבא: במסגרת יוזמה עירונית להתקנת מכשירי דפיברילטורים ברחבי העיר, בשיתוף עם מד"א ומיזם להנצחתו של ד"ר אורן זוסמן אותו יזמה אלמנתו מעיין, החלה עיריית כפר סבא השבוע בהתקנת מכשירי דפיברילטור בעמדות טלפון ציבורי ישנות בעיר, כאשר העמדה הראשונה הותקנה כבר השבוע (יום שני) במרכז העיר.

דפיברילטורים בעמדות טלפון

מדובר בהמשך למדיניות העירייה להתקנת מכשירים מצילי חיים במרחב הציבורי, כאשר עד כה הותקנו דפיברילטורים במוסדות חינוך, במוסדות ציבור ובאולמות ספורט.

ראש העיר, רפי סער: "מדובר ביוזמה המשלבת בין הערך העליון של הצלת חיים לבין שימור ההיסטוריה. עמדות מכשירי הטלפון הציבורי כבר אינן בשימוש, אך מהוות חלק בלתי נפרד מהעבר שלנו. חשבנו כיצד לשמר אותם והחלטנו לנצל את מיקומן האסטרטגי ברחבי כפר סבא ולעשות שימוש בעמדות אלה, על מנת להציל חיים באמצעות התקנת מכשירי הדפיברילטור. העיר כפר סבא מעודדת אורח חיים בריא ומפעילה תוכניות עירוניות רבות בנושא זה, כחלק מהחובה שלנו לבריאות ולבטיחות תושבינו ובאי העיר".

במסגרת היוזמה העירונית, יפורסם בהמשך קול קורא להתקנת עמדות נוספות בעיר, כאשר העמדה הראשונה, שהוקמה ברחוב ירושלים במרכז העיר, נתרמה כאמור לזכרו של ד"ר אורן זוסמן, על ידי חברת "יס", שמושבה בכפר סבא.

דפיברילטורים בעמדות טלפון