כפר סבא "מתלבשת על זה" – צורכים נבון ותורמים לחברה

מה חדש?

כפר סבא "מתלבשת על זה" – צורכים נבון ותורמים לחברה

1/06/2020

מאות בגדי נשים בכל המידות, הגזרות והסגנונות נתרמו לכפר סבא על ידי חברת אופנה ידועה, במסגרת פרויקט "מתלבשות על זה". הבגדים, חדשים כולם, יועברו למעונות לנשים מוכות ולנשים מעוטות יכולת.

מתלבשות על זה בקיפוד

'מתלבשות על זה' במרכז קיפוד (צילום: עיריית כפר-סבא)

פרויקט חדש בכפר סבא: "מתלבשות על זה" - פרויקט עירוני סביבתי-חברתי, בשיתוף המיזם החברתי "שינוע חברתי", במסגרתו נאספו מאות בגדים חדשים, נארזו, ויועברו כתרומה לנשים ברחבי הארץ.

מדובר בפרויקט לקידום מודעות סביבתית לצריכה מושכלת של בגדים, כחלק ממדיניות הקיימות אותה מובילה עיריית כפר סבא.

נערות מכפר סבא אורזות את הבגדים במרכז קיפוד

נערות מכפר סבא אורזות את הבגדים במרכז קיפוד (צילום: עיריית כפר-סבא)

במסגרת הפרויקט, בשיתוף אגף קיימות וחדשנות, מחלקת הנוער ומועצת הנשים העירונית, תרמה אחת מחברות האופנה הידועות מאות בגדים חדשים, באמצעות מיזם "שינוע חברתי", במקום שאלה ייזרקו. אלה הועברו למרכז הקיימות "קיפוד" בעיר, שם מוינו הבגדים על ידי נערות מכפר סבא, נארזו ויועברו לתרומה – מחציתם למעונות לנשים מוכות דרך ארגון ויצו ישראל ומחציתם לנשים מעוטות יכולת, באמצעות תנועת "אחותי – למען נשים בישראל".

בנוסף, כחלק מהפרויקט הגיעו עשרות נערות למרכז קיפוד, ואחרי הרצאה על נושא אופנה בת קיימא ופתרונות לצריכה נבונה – כמו לקנות יד שנייה, החלו במיון הבגדים ואריזתם, כאשר בימים הקרובים יועברו הבגדים הארוזים לנשים, דרך שני הארגונים.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "שיתוף הפעולה העירוני בין המגזר העסקי ו'שינוע חברתי' לארגונים הפועלים למען רווחתן של נשים מוחלשות הוא ביטוי למחויבותה הכפולה של עיריית כפר סבא: שמירה על הסביבה, תוך פיתוח צרכנות נבונה וצמצום בזבוז משאבים, וחתירה לצדק חברתי ולערבות הדדית. זוהי קיימות אמיתית. מלבד בגדים, ישנם מוצרים נוספים חדשים או באיכות טובה המושלכים לפח, ולאור הצלחת המיזם אני מאמין שזו רק סנונית ראשונה בסדרה של שיתופי פעולה".

חברת מועצת העיר ויו"ר מועצת הנשים העירונית, עו"ד עדי לוי-סקופ: "אני מברכת על המיזם החשוב, שהוא חלק משורת פעולות שאנו נוקטים ונוקטות כל העת להוקעה ולמיגור תופעת האלימות נגד נשים, צמצום פערי מגדר ופערים חברתיים וקידום סביבה בטוחה יותר. אבקש להודות לכל השותפים והשותפות למיזם המקסים, ואני חדורת אמונה כי הצלחתו תוביל לשיתופי פעולה נרחבים נוספים למען כל תושבי ותושבות העיר ולמען הסביבה וחברה טובה ושוויונית יותר".

אריזות הבגדים בקיפוד

הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ השכונתיות