הכי בטוחה שיש: מסע הסברה לעידוד רכיבה בטוחה בדו-גלגלי יצא לדרך בכפר-סבא

מה חדש?

הכי בטוחה שיש: מסע הסברה לעידוד רכיבה בטוחה בדו-גלגלי יצא לדרך בכפר-סבא

11/06/2020

רצ"ב: נציגי השיטור העירוני ונבחרת "שחקים" עם ראש העיר ומנהלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים. צילומים: עיריית כפר סבא

נציגי השיטור העירוני ונבחרת "שחקים" עם ראש העיר ומנהלת הרשות העירונית בטיחות בדרכים. (צילומים: עיריית כפר סבא)

ביום רביעי 03.06.2020, הושק במעמד ראש העיר רפי סער, קמפיין חדש  ופורץ דרך מטעם הרשות העירונית לבטיחות בדרכים באגף הביטחון, השיטור העירוני ונציגות נבחרת הנוער "שחקים" - לעידוד בעלות ובעלי העסקים בעיר, וכן את השליחות והשליחים של בתי העסק, להקפיד ולשמור על כל כללי הזהירות בעת רכיבה בכלי רכב דו גלגלי. זאת במיוחד לאור הגדלת השימוש במשלוחים עם התפרצות נגיף הקורונה בישראל.

ראש העיר רפי סער: "עיריית כפר סבא פועלת במישורים רבים למען ביטחון ובטיחות כלל תושביה. העלאת המודעות לנהיגה בטוחה בכביש ושמירת כללי הזהירות הן צו השעה ואחריות כולנו. אני קורא לכל העסקים המעסיקים שליחים להצטרף אלינו ולהיות שותפים לשינוי הרגלי הרכיבה, תוך מתן דגש לשלומם ובטיחותם של רוכבות ורוכבי הדו גלגלי, וכלל משתמשי הדרך".

גם אני שליחה עלון הקמפיין

הרשות העירונית לבטיחות בדרכים נערכה למבצע ההסברה, בין השאר באמצעות מיפוי כלל העסקים בעיר המעסיקים שליחים ויצירת ערכת הדרכה מעודכנת ומותאמת לכל עסק ולמצב, עקב התפשטות נגיף הקורונה בישראל.

בהדרכה, אותה העבירה מנהלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים, סיגל שטרית, נכחו צוותי השיטור העירוני ובנות ובני הנוער של תנועת "שחקים" והודגשו הכללים של רכיבה בטוחה, ובכללם הסכנות האורבות בדרך, הימנעות מהתפרצות לכביש ("אל תפתיע ואל תופתע"), רכיבה בערנות, מיגון ראוי, האטה בעת התקרבות לצומת והימנעות מרכיבה על מדרכות – המסכנת את הולכי הרגל.

גם אני שליח עלון הקמפיין

כמו כן חולקו לרוכבות ולרוכבים סטיקרים, חלקם לנשים וחלקם לגברים, עם ההצהרה "גם אני שליח שלא מסכן חיים / גם אני שליחה שלא מסכנת חיים" – שיחולקו לעסקים בעיר כחלק מהעלאת המודעות להצלת החיים, בכל דרך אפשרית. זאת בנוסף לאמנה שחולקה במסגרת הקמפיין לעסקים, בה מצהירים המעסיקים על מחויבות לכללי הנהיגה הבטוחה והצלת חיים ועידוד הרוכבים והרוכבות להצטרף לקורס נהיגה בטוחה, באמצעות טופס רישום אלקטרוני.

אמנת בטיחות בדרכים

דף מסרים לדייל/ת