ראש העיר פנה אל השרה להגנת הסביבה בנושא מפעל בר-און במערב בעיר ודרש את התערבותה לעצור את מפגע הריחות: "לא אתן לתושבי כפר סבא להמשיך לסבול"
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

15/06/2020

ראש העיר כפר סבא פנה היום (א') לשרה הנכנסת להגנת הסביבה, גילה גמליאל, ודרש לעצור את מפגע הריחות המתמשך כתוצאה מפעילות מפעל בר-און במערב העיר.

ראש העיר, רפי סער, במכתבו לשרה גמליאל בנושא מפגעי הריח החמורים: "פנייה זו היא בהמשך לפניות חוזרות ונשנות של העירייה ושלי אל המשרד, בדרישה שיפעיל את סמכותו ויפעל להפסקת מפגעים אלה, אשר פוגעים פגיעה קשה באיכות חייהם של אלפי תושבי העיר כפר סבא, הגרים בקרבה למפעל".

עוד הוסיף ראש העיר במכתבו כי מסיור שהתקיים באמצע חודש מאי האחרון עם נציגי המפעל ונציגי היחידה האזורית לאיכות הסביבה השרון, עלו ממצאים הקושרים את המפעל באופן חד משמעי למפגעי הריח בסביבת המפעל ולפעילותו, וזאת בנוסף לריבוי תלונות החל ממוצאי שבת 06.06.20.

פעילות אכיפה במפעל בר און

עיריית כפר סבא בפעילות אכיפה במפעל ביום חמישי האחרון

עוד ציין ראש העיר במכתבו כי בסיור שהתקיים באזור בתאריך 08.06 ולאחר שהופעל צוות מריחים ומנהל המפעל הוזמן למקום – הושבתה אחת מיחידות הטיפול בריח לצורכי תחזוקה , לאחר שגם מנהל המפעל התרשם כי מדובר בריח חריג.

"כל מקרה כזה, שנמשך לעיתים ימים ברצף, גורם לסבל רב בקרב תושבי העיר וחשוב לציין שלא מדובר במקרה בודד ונקודתי", הוסיף ראש העיר במכתבו. "איננו מוכנים להשלים עוד עם מצב זה. לא אתן לתושבי כפר סבא להמשיך לסבול עוד ממפגעי הריח העזים הנגרמים כתוצאה מפעילות המפעל. אני מבקש ממך לפעול במסגרת סמכותכם ולעצור את המפגע המתמשך, אשר פוגע באיכות חייהם של תושבי העיר – במלוא החומרה".

מכתבו של ראש העיר יצא לאחר שביום חמישי האחרון פשטה עיריית כפר סבא על מפעל בר-און במערב העיר, בפעילות אכיפה יזומה, שכללה את מחלקת רישוי עסקים, הפיקוח העירוני והשיטור העירוני, וזאת כחלק מהמאבק לביטול רישיון העסק של המקום, הגורם כאמור למטרדי ריח קשים ופגיעה באיכות חיי תושבי האזור.