לראשונה בכפר סבא: קמפוס מרכז שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי יוקם בעיר כמיזם משותף של מכון ויצמן למדע ועיריית כפר סבא
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

16/06/2020

מפגש הנהלת העירייה במכון ויצמן

מפגש הנהלת העירייה במכון ויצמן. (צילומים: עיריית כפר סבא)

עיריית כפר סבא ומכון ויצמן למדע יוצאים במיזם משותף: הקמת קמפוס חינוך מדעי בעיר.

מדובר במיזם ראשון מסוגו אותו מקדמים ראש העיר רפי סער, נשיא מכון ויצמן פרופ' אלון חן, נשיא מכון ויצמן לשעבר פרופ' דניאל זייפמן, מנכ"ל רשת מכוני שוורץ/רייסמן ד"ר רונן מיר, ראש אגף בינוי והנדסה במכון ויצמן ומנכ"ל החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא בעבר אלון וינגרטן, מנכ"ל העירייה איתי צחר וראש צוות ההיגוי העירוני בנושא אבי יבין-קלוגר - שמקדם את הנושא בהתנדבות ומתוך מחויבות לקידום תלמידות ותלמידי העיר כפר סבא וקידום יזמות עירונית.

במשך השנה האחרונה נפגשו כל הגורמים המקצועיים בהובלתו של ראש העיר, בהמשך להתחייבות ראש העיר טרם בחירתו להקמת מרכזי מצוינות במדעים בעיר, על מנת לקדם את היוזמה להקמת הקמפוס לחינוך מדעי בכפר סבא, בין היתר בחירת המקום בו יוקם הקמפוס.

ראש העיר, רפי סער: "מדובר בבשורה לכל תושבות ותושבי העיר כפר סבא, המובילה את תחום החינוך ופועלת כל העת לקידום תלמידיה ומערכת החינוך העירונית. שיתוף הפעולה בין העיר כפר סבא למכון ויצמן ולרשת מכוני שוורץ/רייסמן מהווים הזדמנות פז ויובילו את מערכת החינוך ותלמידות ותלמידי העיר לעתיד ולקדמת תמונת החינוך הארצית".

מפגש הנהלת העירייה במכון ויצמן

במכתב שכתב ראש העיר לפרופ' דניאל זייפמן, ציין ראש העיר כי "בעיר שדגליה המורמים מעלה בנושא החינוך, זו הזדמנות שלא תוחמץ, שבה לא רק מערכת החינוך תצא נשכרת, אלא העיר כולה".

נשיא מכון ויצמן, פרופ' אלון חן: "מרכז שוורץ-רייסמן לחינוך מדעי יוקם בכפר סבא ויפעל על פי מודל מקורי שפיתח פרופ' חיים הררי, שכיהן בעבר כנשיא מכון ויצמן למדע. הקמת המרכז החדש לחינוך מדעי בכפר סבא תאפשר לתלמידים להרחיב דעת ולהיות לאזרחים תורמים ומובילים לחברה הישראלית".

מפגש בעירייה

יו"ר מכון דוידסון לחינוך מדעי ונשיא מכון ויצמן למדע בעבר, פרופ' דניאל זייפמן: "חינוך ואוריינות למדעים הם הליבה של החינוך במודרני ועלינו לוודא שכל ילד בישראל יזכה לקבלם ברמה הגבוהה ביותר. הקמת המרכז החדש בכפר סבא היא צעד חשוב בכיוון זה ואני מודה להנהגת עיריית כפר סבא על השותפות. אין לי ספק שיחד נוכל לספק לתלמידים רבים חוויה נפלא בחינוך מדעי – דבר שיעצב להם עתיד טוב יותר".

מנהל אגף החינוך העירוני ד"ר אורי ארבל: "שיתוף הפעולה עם מכון ויצמן יהווה מנוף נוסף לצמיחת מערכת החינוך בשני ממדים: האחד - עצם הקשר עם מוסד אקדמי מוביל בתחומו בעולם והעומד בחזית המחקר היישומי במדעים. השני - איגום הלמידה של תחומי הפיזיקה והכימיה במרכז מדעי אחד, מתקדם וחדשני הן בתשתיות הן בדרכי ההוראה והלמידה. אני נרגש מאוד להיות בצוות המוביל את המיזם ומקווה שבמקביל לו יבשילו גם שיתופי פעולה אקדמיים נוספים עם מערכת החינוך בעיר".

מכון שוורץ