מרכז העיר מתחיל להתחדש – בשיתוף התושבים

מה חדש?

מרכז העיר מתחיל להתחדש – בשיתוף התושבים

28/06/2020

מודל תלת ממדי של מתחם לב העיר כיום (הדמיה: משרד אדריכלים HQ)

במסגרת קול קורא של הרשות להתחדשות עירונית במשרד השיכון להכנת תוכנית אב להתחדשות עירונית, זכתה עיריית כפר סבא בתקצוב לצוות תכנון וניהול להכנת תוכנית אב נרחבת להתחדשות עירונית למתחם לב העיר (תחום ברחובות הכרמל, תל חי, בן גוריון, סוקולוב וכצנלסון). לצורך הכנת תכנית האב מוזמנים תושבות ותושבי העיר להיות שותפים כבר בראשית תהליך התכנון.

מתחם לב העיר כולל כיום כ-4,200 יחידות דיור, מבני ציבור ותרבות, מסחר ותעסוקה.

במסגרת עבודת התכנון, יתקיימו תהליכי שיתוף ציבור בהם התושבים והתושבות יוכלו לקחת חלק בתהליך ולשתף כיצד היו רוצים לראות את מרכז העיר בעתיד, ומהם הצרכים והרצונות של התושבים באזור. בשל הנחיות הממשלה וההגבלות על קיום אירועים כרגע, התושבים מוזמנים בשלב זה למלא סקר עירוני באתר העירייה, ולכשיתאפשר בהתאם להנחיות הממשלה, יתקיימו בהמשך גם מפגשים פרונטליים.

ראש העיר, רפי סער: "אנו יוצאים לדרך חדשה. תוכנית ההתחדשות העירונית ללב העיר הינה צעד מרגש ומשמעותי שיכול להוביל לחיזוק ולצמיחה של מרכז העיר כפר סבא, על כל יתרונותיו, ייחודיותו וחשיבותו, ולהשפיע על העיר כולה. בשלב הראשון של תהליך התחדשות רחב היקף ועמוק, התושבים מוזמנים להיות שותפים באמצעות סקר אינטרנטי חדש, בו ניתן להביע את חוות דעתכם, לציין מה חשוב שייבנה באזור מגוריכם ואפילו לציין מהם הסמלים של מרכז העיר שחשוב שיישמרו".

מתחם שכונת הפועלים א' (צילום עיריית כפר סבא)

בנוסף, ביום שני הקרוב, בתאריך 29.6, תקיים הליך שיתוף ציבור נרחב באמצעות אפליקציית ZOOM לתוכנית האב להתחדשות עירונית של שכונת הפועלים א' (רחובות סוקולוב, אוסטושינסקי, בן גוריון וארלוזורוב), שתאפשר אף היא התחדשות לכל המבנים הוותיקים, תוך שקיפות מלאה לתושבים.

שכונת הפועלים א' הוקמה בשנות ה-30 על ידי מתיישבים מתנועת מפא"י וכל רחובות השכונה נקראים על שם דמויות בולטות בתנועה, ששמם מתחיל באות א'. בשכונה, הסמוכה לתחנת הרכבת סוקולוב ולכביש 531, 671 יחידות דיור במבנים בני 1-7 קומות.

מטרת התוכנית היא בין היתר חיזוק וחידוש המבנים הישנים, הוספת יחידות דיור ומתן מענה לתשתיות במרחב הציבורי, בין היתר הסדרת פתרונות חניה והוספת מוסדות חינוך וציבור.

חשוב להדגיש, כי תוכנית האב להתחדשות עירונית תגדיר את אופן ההתחדשות העירונית, תקבע מה חשוב לשמר, לשפר ומה ליצור מחדש. במסגרת התוכנית ייקבע היכן תתאפשר התחדשות תמ"א 38 נקודתית, היכן יקודמו תוכניות פינוי-בינוי למספר רחובות או בניינים, וכל זאת תוך ראיית טובת כלל העיר ומתן פתרונות למסחר, תעסוקה, תנועה, חניה ושירותי ציבור, כך שכל מבנה במרכז העיר ידע מה אפשרויות ההתחדשות שלו.

יש לציין, כי לצורך הכנת התוכנית, הוקם צוות תכנון גדול ומנוסה בראשות משרד האדריכלים HQ, שכולל את נציגי מינהל ההנדסה העירוני, נציגי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אדריכלים, יועצי תנועה, נוף, סביבה, מים וביוב ויועצים חברתיים. תוצרי תהליך ההתחדשות העירונית ומהלכי שיתוף הציבור יפורסמו באתר העירייה ובמדיות השונות, כאשר פרטים נוספים ניתן לקבל במינהלת ההתחדשות העירונית בעיר.