עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לארח בסלון ביתם שורדי שואה שיספרו את סיפורם

עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לארח בסלון ביתם שורדי שואה שיספרו את סיפורם

21/02/2018
עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לארח בסלון ביתם שורדי שואה שיספרו את סיפורם (הגדל תמונה)
זיכרון בסלון 2018

עיריית כפר סבא בהובלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות ובשיתוף עמותת "אלומה" קוראת לתושבי העיר להשתתף במיזם "זיכרון בסלון" ולארח בביתם ביום הזיכרון לשואה ולגבורה שורדי שואה תושבי העיר שיספרו את סיפורם האישי. בשנים האחרונות השתתפו במיזם החשוב מאות מתושבי העיר ששמעו את הסיפורים המרגשים ולקחו חלק בדיון על זיכרון השואה.

מדובר בערב שיח משמעותי שנועד לחבר את הסיפורים, הרגשות והדעות של כל אחד ואחד מהאורחים באופן שונה וחדש. היוזמה הוקמה מתוך מחשבה כי בעתיד הקרוב, נתעורר למציאות בה ניצולי השואה כבר לא יהיו עמנו. לכן, צריך להיערך לדרכים אחרות לשימור הזיכרון האישי והקולקטיבי של ניצולי השואה ודרכו ובשמו להוביל לחברה מוסרית ומאוחדת יותר.

תושבים שיתנדבו לפתוח את ביתם יזכו לליווי צמוד של גורמים מקצועיים וצוות מתנדבים שידריכו ויתנו כלים למאחרים ולשורדים. הערב יתקיים באופן שמתאים לרוח הקהילה ומשקף את מגוון האנשים שהתקבצו בסלון. בערב שלושה חלקים: עדויות, לעתים של שורדי שואה או בן הדור השני ולעתים עדות כתובה או מצולמת, חלק אומנותי-שיתופי בו האורחים מוזמנים לנגן, לשיר, לשתף בסיפור אישי ושיח פתוח בין יושבי הסלון על חשיבות זיכרון השואה בהווה ובחברה שלנו.

'זיכרון  בסלון'  הינו יוזמה חברתית ארצית שנולדה מתוך הבנה שזיקתנו ליום הזיכרון לשואה והגבורה הולכת ונחלשת- בין אם בטקסים ממלכתיים או צפייה מסורתית בטלוויזיה. על כן, עלינו לפעול, ליזום ולהגביר את המודעות והקרבה. המפגשים בסלון הביתי יוצרים תחושה אינטימית ומעודדים את הצעירים לשאול שאלות, להתעניין, לקשור את נקודת מבטם האישית עם סיפוריהם של השורדים. בסלונים ניתן לארח שורדים ודור שני ואף שלישי כדי להיפגש ולדון ולחוות יום זה בצורה אחרת.

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות , "מיזם זיכרון בסלון הוא יוזמה ארצית אשר מתקיימת בעיר זו השנה הרביעית.  חוסנה של הקהילה הכפר סבאית מתבטא בערבות הדדית וסולידריות, כשערכים אלה מאפשרים לנו להוציא מיזם זה גם השנה עם שותפים רבים ועם מודעות גדולה לחשיבות. אני מזמינה את כלל תושבי העיר לארח ולהתארח במטרה להנציח את השואה ולהוקיר את השורדים".

המיזם יתקיים בעיר כפר סבא בין התאריכים 8-12.4.

המעוניינים לארח או להתארח בערב של זיכרון בסלון מוזמנים להירשם באתר המיזם: www.zikaronbasalon.com

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה למשאבי קהילה והתנדבות בכתובת המייל: shlomitm@ksaba.co.il