כפר סבא לא מתאפקת: עוברים לחיתולי בד

כפר סבא לא מתאפקת: עוברים לחיתולי בד

8/02/2018

עיריית כפר סבא משיקה מהלך ראשון מסוגו במטרה לעודד את הציבור לעבור לחיתולי בד רב פעמיים.

הורים תושבי העיר לתינוקות מתחת לגיל שנתיים יוכלו לקבל ערכת התנסות ללא עלות שכוללת שלושה חיתולי בד בשווי של כ- 250 ₪ לערכה.

לקבלת הערכה:

יש למלא טופס מקוון - לחצו כאן , ולאחר מכן לשלוח מייל לתיאום האיסוף אל talpe@ksaba.co.il .

ניתן להגיע לאסוף את הערכה בהצגת תעודת זהות + ספח, בימי שישי ממרכז הקיימות קיפוד, רחוב החי"ש 2 בין השעות 9:30-12:30, או ממחלקת הקיימות בתיאום מראש, בכתובת talpe@ksaba.co.il בימות השבוע בין השעות 9:00-12:00, רחוב משה דיין 30.

*החלוקה עד גמר המלאי בכפוף לתקנון.

*לא ניתן לשמור ערכות.

*אין במילוי הטופס המקוון התחייבות לשמירת ערכה.

עיריית כפר סבא בהובלת אגף איכות הסביבה ובשיתוף מותג החיתולים הרב פעמים, "צ'ארלי בננה ישראל", משיקה מהלך חדשני ופורץ דרך במטרה לעודד את תושבי העיר לעבור לחיתולי בד רב פעמיים, ולחסוך אלפי שקלים בשנה. מדובר על מהלך שהינו חלק מהפרויקט החדש "אפס פסולת", שנועד לצמצם משמעותית את כמויות הפסולת הנשלחות מידי יום להטמנה. בהקשר זה, רק בכפר סבא נזרקים מידי יום כ- 42,500 חיתולים חד פעמיים שהם כ- 3500 טון בשנה.

בהמשך לאירוע ההשקה התקיימה תחרות בדף הפייסבוק העירוני למציאת "הפרזנטור" עבור קמפיין העלאת המודעות לחיתולי בד אותו מקדמת עיריית כפר סבא. ההורים הוזמנו להעלות תמונות של ילדיהם, והפרס הוא כיכוב בקמפיין.

חשוב לציין כי כל תינוק, בשנתיים הראשונות לחייו, עושה שימוש בכ- 6,000 חיתולים חד פעמיים שהם טון אשפה לא מתכלה. בזכות ההתפתחות הטכנולוגית בשנים האחרונות החיתולים הרב פעמיים החדשים מאפשרים החלפה נוחה, נקייה, בריאה, מהירה וידידותית יותר לסביבה. סט של  18-24 חיתולים רב פעמיים מספיק עד גיל שנתיים, חוסך המון כסף, ובעיקר מאפשר לכולנו עולם נקי יותר.

לחיתולים רב פעמיים יתרונות רבים, ביניהם: בריאות- החיתולים הרב פעמיים לא מכילים חומרים כימיים ומעלימים את תפרחת החיתולים; כלכליות- חיתולים חד פעמיים עולים הון לכל הורה, כשאת הרב פעמיים רוכשים פעם אחת ובכך חוסכים אלפי שקלים בשנה; סביבה- חיתולים רב פעמיים טובים יותר לסביבה, וזאת מאחר שחיתולים חד פעמיים לא מתכלים. כמו כן, מסייעים לגמילה מוקדמת, הם נעימים יותר ומעוצבים במגוון צבעים והדפסים.

טל פלד, מנהלת תחום החדשנות במחלקת קיימות שבאגף איכות הסביבה , "מהלך נועז זה של עיריית כפר סבא נועד לעודד את הציבור לפרוץ גבולות מחשבתיים ולהתקדם למוצר עם פוטנציאל משמעותי להפחתת יוקר המחייה, שיפור איכות הסביבה והבריאות של כולנו".