הצלחה רבה לכנס שיתוף הציבור בנושא תכנית האב העירונית לאזרחים וותיקים

הצלחה רבה לכנס שיתוף הציבור בנושא תכנית האב העירונית לאזרחים וותיקים

7/03/2018

מדובר ביוזמה חשובה, אותה מוביל אגף קהילה, רווחה ונוער בשיתוף עם אגף שירות והסברה ויועצת העירייה לנושא אזרחים ותיקים.

משתתפים בכנס שיתוף הציבור בנושא תכנית האב העירונית לאזרחים וותיקים

עיריית כפר סבא קיימה כנס ייחודי בנושא איכות חיים לאזרחים הוותיקים, במסגרתו התבקשו התושבים הוותיקים בעיר להיות מעורבים בתוכנית האסטרטגית שנבנית בימים אלה עבורם. לכנס שהתקיים בבית התרבות ע"ש רייזל הגיעו תושבים רבים. מדובר ביוזמה חשובה, אותה מוביל אגף קהילה, רווחה ונוער בשיתוף עם אגף שירות והסברה ויועצת העירייה לנושא אזרחים ותיקים אילנה שרייבמן.

במסגרת כנס שיתוף הציבור דנו בין השאר בנושאים כגון: בריאות וקידום אורח חיים בריא, כלכלה ותעסוקה, מרחב ציבורי פיזי, קהילה, חברה ופנאי ועוד. הדיון הפתוח בכנס התקיים סביב שולחנות עגולים והתושבים שלקחו חלק בפעילות העלו לדיון נושאים משמעותיים לקבוצת הגיל שלהם. בהמשך ילוקטו כל התובנות שעלו מהדיונים בצורה מסודרת ויגובשו לכדי תכנית אב עירונית לאזרחים וותיקים, שתשפיע על חיי התושבים במגוון רחב של תחומי חיים במרחב העירוני.

יש לציין כי אוכלוסיית האזרחים הוותיקים בכפר סבא מונה 22,000 איש ואישה ושיעורם בקרב תושבי העיר גבוה בהרבה מהממוצע הארצי. עירית כפר סבא השכילה להבין כי מגמות הגידול באוכלוסיית האזרחים הוותיקים ואריכות תוחלת החיים בארץ ובעולם, מזמנות שינויים ואתגרים המחייבים תכנון אסטרטגי והיערכות עירונית ועל כן, הוחלט למפות את הצרכים של בני 65+ ובהתאם לכך לתכנן תכניות עבודה מתאימות. השאיפה היא להפוך את כפר סבא לעיר ידידותית גיל ולאפשר לתושבים לקחת חלק בהחלטות שתתקבלנה.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא מחויבת לכל תושביה, ומשקיעה משאבים על מנת לאפשר לכל פלחי האוכלוסייה בעיר את השירותים, האירועים והפעילויות המתאימים לו. אני מברך את תושבי העיר הוותיקים שלקחו חלק בשיתוף הציבור, והשפיעו על התכנית האסטרטגית שאנו בונים בימים אלה עבורם. אני מודה לכלל העוסקים במלאכה על שהוציאו אל הפועל את הערב החשוב".

צאלה וקסמן גונן סמנכ"לית השירות מסבירה כי, "ההיענות של התושבים הייתה מרגשת מאד. תושבים רבים הגיעו על מנת לקחת חלק ולהשפיע על התוכניות העתידיות שהעירייה מתכננת עבורם. אני שמחה שניתנה לנו הזכות להיות שותפים ביצירת תכנית אב כוללנית שכזאת שעתידה להשפיע על פלח גדול של אוכלוסיית העיר".

רוזי נוימן, מ"מ מנהלת אגף קהילה, רווחה ונוער, "הכנס נחל הצלחה רבה. הגיעו מעל 120 תושבים. הם התייחסו ברצינות  והביעו את עמדתם בסוגיות שהועלו. אני שמחה שאנו פועלים בשקיפות ומתייעצים  גם עם התושבים, שהם הלקוחות שלנו. מדובר באוכלוסייה שרוצה ויודעת לצרוך שירותים ומתפקידינו לייצר עבורם מענים מספקים. בהמשך אנו נקיים קבוצות עבודה אופרטיביות  לגיבוש תכנית שתיתן מענה למגוון הצרכים שיעלו".

לסיכום התובנות מכנס שיתוף הציבור