בני הנוער ניהלו את העיר ליום אחד במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי

בני הנוער ניהלו את העיר ליום אחד במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי

7/03/2018
בני הנוער ניהלו את העיר ליום אחד במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי (הגדל תמונה)

מועצת הנוער העירונית התלוותה אל הנהגת העיר, והובילה 15 פרויקטים עיקריים שבחרה לקדם במרחב העירוני

עיריית כפר סבא קיימה בהובלת מחלקת נוער, צעירים וקהילה, ובשיתוף מועצת הנוער העירונית את יום חילופי השלטון המסורתי. במהלך היום התלוו בני נוער אל בכירי העירייה ביניהם: ראש העיר- צביקה צרפתי, מנכ"ל העירייה- איתי צחר ואל מנהלי האגפים והמחלקות, וקידמו 15 נושאים ופרויקטים, שנבחרו מבעוד מועד לקידום במרחב העירוני.

הנושאים המדוברים נבחרו מבעוד מועד, ונולדו במסגרת דיוני המועצה מתחילת שנת הלימודים. בין הנושאים: חינוך טכנולוגי, חינוך לא קונבנציונלי, תלבושת אחידה, תחבורה ציבורית בעיר- קווי תלמידים, אירועי יום העצמאות לנוער, דוחות רעש, העלאת המודעות לעקמת בגב, העלאת המודעות לקהילה הלהט"בית, העלאת מודעות ללקויות שמיעה, קיר גרפיטי, סריגת סוודרים לאנשים נזקקים, הכנה לכיתות ו' לקראת המעבר לחטיבות הביניים, הכנה לצה"ל והקמת מרכז חלל ומדע.

בסיומו של היום הביעו, נבחרי העיר ובני הנוער, שביעות רצון מאירועי יום חילופי השלטון, ואף ציינו כי המפגש אפשר גם לבני הנוער וגם לנציגי העירייה להכיר אחד את השני ולקיים דיונים פתוחים במגוון נושאים הקשורים להתנהלות העיר. חשוב לציין כי יום זה פותח את חודש מרץ, המוקדש כולו לנוער הכפר סבאי, ובמהלכו מתקיימים שלל אירועים ופעילויות.

צביקה צרפתי, ראש העיר, "אני מברך את בני הנוער שלקחו חלק ביום משמעותי זה, ומלא גאווה שבעירנו נוער איכותי ופעיל. במהלך היום לקחו בני נוער חלק בדיונים עירוניים ומשמעותיים, הביעו את דעותיהם והציגו את הנושאים החשובים להם. בהזדמנות זו אציין כי דלתי תמיד תהיה פתוחה בפניהם ואזני קשובה לכל רעיון והצעה של בני הנוער. אני מודה למירב הלפמן, מנהלת המחלקה לנוער, צעירים וקהילה, ולכל הצוות שפועל ללא ליאות, לגל רבינוביץ, יו"ר מועצת הנוער העירונית, לליאון עיואן, סגנית יו"ר מועצת הנוער על שיתוף הפעולה והעשייה הרבה לקידום נושאי הנוער".

חוה הייטי אלל, מנהלת מדור הדרכה ומנהיגות צעירה ומנחת מועצת הנוער העירונית, "יום חילופי שלטון מהווה יום שיא המשקף את העשייה הענפה של מועצת הנוער העירונית ברשות. בני הנוער העלו נושאים הקרובים ללבם אותם יקדמו  במרחב העירוני בסיוע של בעלי תפקידים ברשות. אני גאה להוביל את תחום המנהיגות בעיר ולהכיר בני נוער דומיננטיים המהווים את המשאב האנושי החשוב ביותר".

גל רבינוביץ', יו"ר מועצת הנוער העירונית, "‏כבר חמש שנים שאני משתתף ביום חילופי שלטון, ובכל שנה היום הזה מרגש אותי מחדש. הפעם בחרנו לעשות את היום הזה בתהליך ארוך טווח שמתחיל בתכנון הפרויקטים כבר מחודש ספטמבר ומאפריל מתחילים ליישם אותם בצורה פרקטית. שמחתי לראות את השתתפות כל הנערים ובעלי התפקידים בעירייה ומחכה לראות כבר את התוצרים שכולנו נרתמנו לבצעם".
ניתן לעקוב ולקבל דיווחים שוטפים על העשייה והפעילות של מועצת הנוער העירונית חפשו אותם באינסטגרם: moetztks.

בתמונה, מימין: ראש העיר- צביקה צרפתי, גל רבינוביץ- יו"ר מועצת הנוער העירונית וליאון עיואן- סגנית יו"ר מועצת הנוער העירונית.