דבר ראש העיר רפי סער

דבר ראש העיר רפי סער

רפי סערתושבות ותושבים יקרים,

לאחרונה התבשרנו, באמצעות סקר של הלשכה המרכזית בסטטיסטיקה, כי למעלה מ 96- אחוזים מתושבי העיר מרוצים – הנתון הגבוה ביותר מבין כל הערים הגדולות בארץ ולא בכדי. חינוך מיטבי, שטחים ירוקים ופתוחים, אינספור פעילות פנאי לכל הגילאים, קידום התרבות וקידום ערכים חברתיים, קהילה מתנדבת, נוער מעורב מוביל מנהיגות חברתית ושירות אישי וישיר לכל תושבת ותושב – הם אלו שמאפיינים את העיר שלנו.

גאווה נוספת היא מערכת החינוך שלנו, הנמצאת בצמרת הארצית. על פי נתוני משרד החינוך, עשרה חטיבות ותיכונים בעיר נכנסו לרשימת בתי הספר האפקטיביים ביותר, בגין הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים. אני גאה בכל אחת ואחד מתלמידות ומתלמידי העיר ומביע הערכה ותודה לכל צוותי החינוך וההוראה, העומלים לילות כימים למען ילדינו.

השנה התקיים לראשונה בתולדות כפר סבא טקס “האוסקר” הישראלי – פרס אופיר. כעיר שוחרת תרבות, אנו גאים בכך שהאקדמיה הישראלית לקולנוע ולטלוויזיה בחרה בעירנו האהובה לקיום הטקס, וכחלק מהאירוע הססגוני, קיימנו פסטיבל קולנוע ראשון מסוגו בארץ, שכלל בין היתר הקרנת סרטים ישראליים על מסך ענק, דוכני אוכל ובירה ישראלית, ועוד.

אתם מוזמנים גם להתרגש יחד איתנו וליהנות מעונה חדשה ומרגשת במיוחד בהיכל התרבות העירוני, מהמובילים בארץ בחדשנותו ובמיטב ההצגות של מיטב התיאטראות בארץ, כמו גם מפעילות שישיתרבות ושבתרבות.

גם החודש הזה, כפי שתראו בחוברת זמן איכות, יהיה גדוש ומלא בפעילויות לכלל התושבים, בין היתר הרצאות לכל הגילאים, סדנאות מגוונות לילדים, פעילויות לבני הגיל השלישי, אירועים משפחתיים, פעילויות לנוער, אודישנים ללהקות נוער ולהרכבי מוזיקה צעירים, מועדון חדש לנשים מעל גיל 50 ועוד. החודש יצויין גם חודש המודעות למאבק בסרטן השד, ובמסגרת זו כולכן וכולכם מוזמנים להרקדת ענק המוקדשת להעלאת המודעות לנושא.

ברצוני לעדכן אתכן ואתכם, כי בימים אלו מקדמת עיריית כפר-סבא מדיניות חדשה להתחדשות עירונית כוללת, במטרה לחדש את פני העיר ואת המתחמים הוותיקים בה, תוך התייחסות כוללת להקמת מבני חינוך וציבור חדשים, שדרוג התשתיות, שיפור המרחב הציבורי, בין היתר גינות משחק, רחובות ועוד.

אני מזמין אתכן ואתכם לקחת חלק בפעילויות העירוניות הרבות שאנו מקיימים, ומאחל לכל תושבות ותושבי העיר חג שמח.

שלכם,

רפי סער,