עיריית כפר סבא מציגה: פסטיבל שכולו ספר

עיריית כפר סבא מציגה: פסטיבל שכולו ספר

הפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 16-19 ביוני במדרחוב ירושלים, יכלול אירועים לעידוד הקריאה, המבוססים על האג'נדה העירונית של עיר "אפס פסולת"

פסטיבל שכולו ספר

בשבוע הבא ייפתח בכפר סבא "פסטיבל שכולו ספר", כחלק מאירועי חודש הקריאה בספריות הציבוריות וימי אהבה לסביבה, המתקיימים בעיר. כמדי שנה בחודש יוני, חוגגים בכפר סבא ובכל רחבי הארץ את חג הספר והקריאה בספריות הציבוריות, בירידי ספרים, במפגשי ספרים ועוד.

זו השנה השנייה בה עיריית כפר סבא והספרייה העירונית, בשיתוף אגף קיימות וחדשנות, מובילים את הפסטיבל, שיתקיים השנה בתאריכים 19-16 ביוני במדרחוב ירושלים. הפסטיבל יכלול השנה אירועים לעידוד קריאה באופן מקורי, חדשני וסביבתי, כחלק מאג'נדה של עיר "אפס פסולת".

בין היתר, יתקיימו בפסטיבל שעות סיפור, פינות יצירה, דוכני מכירת ספרי יד-שנייה, מכירה עצמית של ספרים ע"י התושבים ומפגשי סופרים.

בעמדות מכירת הספרים ישרתו את התושבים אנשי "סיפור חוזר", מקבוצת שכולו טוב - רשת חנויות ספרים חברתית ללא מטרת רווח, המהווה מרכז הכשרה לתעסוקה לאנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים. כל ההכנסות יועברו ממכירת הספרים יועברו ל"סיפור חוזר".

מיכל גאולה, מנהלת הספרייה העירונית: "בפסטיבל ייהנו המבקרים משעות סיפור, פינות יצירה, דוכני מכירת ספרי יד-שנייה, מכירה עצמית של ספרים על ידי תושבים ומפגשי סופרים. בנוסף, יתקיימו אירועים ייחודים כגון המופע 'תמונות יפואיות' - מופע מוזיקלי תיאטרלי, המבוסס על הספר תמונות יפואיות של מנחם תלמי, שבמרכזו סיפורים יפואיים ודמויות יפואיות בשילוב שיריםעל יפו; מפגש עם הסופר והמו"ל רם אורן, ערב 'סיפורי סבתות', מלווה במוזיקה חיה ובשירי ילדות; וכן אירועים לכל המשפחה במדרחוב ירושלים. אירוע השיא יתקיים במדרחוב ביום שלישי בשעה 17:45- 'סיפור אפריקאי' - להקת בנדורה במופע סיפור וריקוד קצבי וססגוני לקצב תופים, שבסיומם יוזמן הקהל להצטרף במחול לרקדנים. במהלך כל השבוע יוצבו עמדות מכירת הספרים של אנשי "סיפור חוזר" מקבוצת שכולו טוב, ואנו רואים חשיבות רבה בשיתוף הפעולה זו השנה השנייה עם אגף הקיימות העירוני".

שלומית קיטרו, רכזת תחום אנרגיה וניהול משאבים בעירייה: "בעקבות הצלחה פסטיבל שכולו ספר 2018 ,גם השנה עיריית כפר סבא תציין את חודש הקריאה בדרך מקיימת, סביבתית וקהילתית, כך שגם הכסף חוזר לקהילה למטרה טובה, גם אנו מפחיתים את הצריכה והטמנת הפסולת וגם נהנים מפסטיבל שכולו חוויה לכל המשפחה. אני מזמינה את כולם לבוא לקחת חלק באירועי הפסטיבל, ליהנות מפינות ישיבה נוחות עם ספר טוב, להשתתף במפגשי סופרים, המחזות של סיפורים ולקחת חלק במכירה עצמית של ספרים".

לו"ז פסטיבל שכולו ספר:

במשך כל הפסטיבל: מכירת ספרי יד 2 ע"י "סיפור חוזר"

ראשון 16.6:

• 17:45-18:30 סינדרלה תאטרון חוה לוי
  • 20:00 מפגש סופר : רם אורן אודיטוריום,
    בתשלום 10 ₪, בחסות מגדלי הים התיכון.

שני 17.6:

• 17:45-18:30 חתול במגפיים תאטרון צחוקלה
  • 20:00 תמונות יפואיות מופע, אודיטוריום, בתשלום 20 ₪
    להזמנת כרטיסים לחצו כאן

*לאורך כל הערב: מכירה עצמית של ספרים יד 2 ע"י התושבים, הרשמה במייל kipod@ksaba.co.il

שלישי 18.6:

• 10:00-11:00 איך מעצבים עטיפה לספר?
    הרצאה מפי נועה אלונים שניר. כניסה חופשית. חדר הרצאות ספרייה מרכזית
  • 17:00-18:00 יצירה בעקבות סיפור
  • 17:45-18:30 סיפור אפריקאי סיפור לילדים עם תיפוף וריקוד
  • 18:00-19:00 סיפורי סבתות סיפורים ושירה, חדר הרצאות ספריה מרכזית
  • 18:30-19:30 מופע הרכב צעיר גלריה 29 , לכל המשפחה

רביעי 19.6:

•  17:45-18:30 נסיך וצפרדע תאטרון אורית ונדב
  • 20:00 מקרופון פתוח - תושבים מקריאים שירים . בהנחיית רותי ויטל, חדר הרצאות ספרייה מרכזית
  • 20:00 מפגש סופר - אשכול נבו
    במרכז צעירים חצר השוק, עלות 10 ₪
    להזמנת כרטיסים לחצו כאן

בנייה קהילתית ”עיר קרטון“
נא להביא קרטונים

דוכן ליוצרים מקומיים
הרשמה מראש בספרייה טל' 09-7640839

*ניתן למסור ספרי יד 2 במצב טוב (מלבד מילונים ואנציקלופדיות) ולקבל תמורתם זיכוי על סך 5 ₪ לרכישת ספר יד 2.

קידום אתרים דרונט בניית אתרים