פרויקט SME4SMARTCITIES

פרויקט SME4SMARTCITIES

יוטיוב  לינקדאין  אינסטגרם  טוויטר  פייסבוק

NEWS - חדשות:

04.02.2020 - The municipality of KS met the TAU team to analyze the findings of their students regarding Green Procurement and the ability of the municipality to push smart and innovative technologies in its systems.
The findings will help us jointly create the correct procurement trend guide and the survey for CBC MED cities.

על הפרויקט:

ככל שהערים ממשיכות לצמוח, כך גם מספר האתגרים העומדים בפניהם. סוגיות סביבתיות, כלכליות או חברתיות המתעוררות קוראות למציאת לפתרונות עירוניים חדשים ולא מוכחים. הצורך הגובר בחדשנות עירונית יביא לפיתוח מספר משמעותי של יוזמות לערים חכמות, ויצור הזדמנויות עסקיות חדשות עבור חברות קטנות ובינוניות ים תיכוניות. אם אנו רוצים שהערים שלנו ינוהלו ביעילות וברות קיימא יותר עבור קהילת התושבים, רשויות ציבוריות ועסקים קטנים ובינוניים צריכים לעבוד יחד כדי למצוא את הפתרונות הטכנולוגיים הטובים ביותר. SME4SMARTCITIES (עסקים קטנים ובינוניים עבור ערים חכמות) יאפשרו שיתוף פעולה זה על ידי חיזוק היכולות של ערים ים תיכוניות ועסקים קטנים ובינוניים. מצד אחד, הפרויקט יסייע לערים להיות המובילות בחדשנות, בפרט באמצעות רכש ציבורי של פתרונות חדשניים. מצד שני, הפרויקט יתמוך בחברות קטנות ובינוניות ים תיכוניות על מנת להבטיח כי המוצרים והשירותים שלהם עונים על הציפיות והצרכים של ערים חכמות.

מידע עיקרי:

ראשי תיבות:   SME4SMARTCITIES
שם מלא:  עסקים קטנים ובינוניים ים תיכוניים עובדים יחד ליצירת ערים חכמות.
מטרות ע"פ נושאים: א.1 פיתוח עסקים קטנים ובינוניים
ערך:  א.1.2 מאגדים כלכליים של האיחוד האירופי והמזרח התיכון
קישור לאתר התכנית:

מידע כספי

(תקציב כולל 9.12 מליון שקלים, תרומת האיחוד האירופי: 7.98 מליון, השתתפות השותפים: 10%).

עיקרי דברים:

מה ישופר?
פיתוח מוצרים ושירותים חדשים יולידו פתרונות "מוכנים לפריסה" כדי להתמודד עם אתגרים בתחום ערים חכמות תוך יצירת הזדמנויות עסקיות עבור חברות קטנות ובינוניות. כתוצאה מהפרויקט, ישופר שיתוף הפעולה בין ערים לבין חברות קטנות ובינוניות באמצעות הסכמי שותפות ציבורית-פרטית (PPP) לקראת צמיחה עירונית בר-קיימא, יעילה וחכמה יותר.

מי ירוויח?

• 50 עסקים קטנים ובינוניים שיקבלו תמיכה
  • 6 רשויות ים תיכוניות ועוד 50 ארגונים חברתיים
  • ארגונים לתמיכה בעסקים, מאגדים, אגודות עסקיות, אוניברסיטאות ומרכזי מו"פ
  • קהילות עירוניות מקומיות הנהנות מהפעלת יוזמות חכמות חדשות

הישגים צפויים

• תכנית אימונים אחת המיועדת לתמוך בחברות קטנות ובינוניות בכניסה לשוק הפתרונות לערים חכמות
  • פלטפורמה אחת למתן שירותי ייעוץ לחברות קטנות ובינוניות בפיתוח רעיונות, הגדרת רעיונות, פיתוח קונספט, בדיקת שוק וגישה לשווקים חדשים
  • תכנית ליצירה משותפת במטרה לטפח שיתופי פעולה בין חברות קטנות ובינוניות ים תיכוניות
  • חמישה פתרונות לערים חכמות (מוצרים ו/או שירותים חדשניים וטכנולוגיים לשיפור יכולות הערים לעמוד בפני אתגרים העירוניים) שפותחו ונבדקו.

הפרויקט במספרים 7 שותפים 5 מדינות ו-4 תפוקות טכניות

משך הפרויקט: