מכרז משולב 56/13 עובד/ת קידום נוער

כפיפות: מנהלת המחלקת לנוער, צעירים וקהילה
מתח דרגות: חינוך משלים, בהתאם להשכלה

תיאור התפקיד:
• איתור ויצירת  קשר עם נערים גילאי 14- 18 הנמצאים בניתוק ממסגרת לימוד או ממסגרת עבודה, או מגלים קשיי הסתגלות במסגרות הנ"ל.
• פעילות בדרכי "יישוג" - Reaching Out, התערבות בסביבה הטבעית, תוך שימוש במידע משירותי החינוך או באמצעות מרכז מידע ממוחשב, ויצירת קשר עם הנער מתוך הדדיות ושותפות.
• אבחון והערכת קשיים, צרכים, כוחות ורצונות של הנערים שבטיפולו.
• תכנון יעדים טיפוליים לקידומו של כל נער ולמימוש הפוטנציאל האישי שלו בהתאם להנחיה המקצועית.
• פעילות בארבעה מישורי התערבות: הפרט, המשפחה, הקבוצה והקהילה.
• הדרכה והנחיית תוכניות לבני הנוער המצויים באחריותו, בפעילות ביישוב או מחוץ ליישוב , כגון: מחנות, קורסים וסמינרים.
• ביצוע התערבויות חינוכיות – טיפוליות על בסיס של "חוזה טיפולי" פרטני מוסכם, זאת  תוך בירור והבהרת קשיים אפשריים וחלוקת תפקידים ואחריות.
• פעילות לשילוב הנערים המנותקים במערכות הפורמאליות והבלתי פורמאליות התואמות את בני גילם, בשיתוף פעולה עם השירותים האחרים בקהילה.
• ביצוע מעקב והערכה מתמדת אחר התקדמות הטיפול בהתאם ליעדים בתוכנית.
• ליווי הנערים במהלך שילובם במסגרת אחרת, וביצוע מעקב לגבי השתלבותם.
• פעילות בשיתוף פעולה עם הממונים ברשות ובהתאם להנחיותיהם, ועל פי מדיניות
מינהל חברה ונוער במשרד החינוך התרבות והספורט.

דרישות התפקיד:

השכלה:

-  רישיון לעיסוק בתפקיד: "היתר הדרכה" מטעם מינהל חברה ונוער במשרד החינוך.
-  תואר ראשון באחד מהתחומים הבאים: קידום נוער , עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, חינוך, מדעי ההתנהגות, קרימינולוגיה.
-  השתתפות בקורס הכוון לעובדי קידום נוער.

ניסיון מקצועי:
תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בעבודה קבוצתית עם נוער,  בטיפול או בעבודה פרטנית.

כישורים אישיים:
יכולת להתקשר עם נוער מנותק, אמפתיה לנוער מנותק, יכולת לעבוד בתנאי לחץ, יכולת לפתיחות וגמישות מחשבתית, מעורבות חברתית ואכפתיות, יכולת ביטוי בכתב ובעל פה, יכולת ונכונות לעבוד בשעות בלתי שגרתיות.

שאלון וקורות חיים יש להגיש לרח' ויצמן 135, כפר-סבא, לא יאוחר מתאריך  18.3.2014 בשעה 12:30, בצירוף כל התעודות, ההמלצות והמסמכים הרלוונטיים.
הצעות שאינן עונות על דרישות המכרז לא תענינה.

המשרה מוצעת לנשים ולגברים כאחד (עיריית כפר-סבא מעודדת ומקדמת ייצוג הולם של נשים).

יהודה בן-חמו
ראש העיר