הישגי מועדון הקליעה הפועל כפר-סבא 2014
דלג על מה חדש?

מה חדש?

הישגי מועדון הקליעה הפועל כפר-סבא 2014

בתחרות, אליפות ישראל שהתקיימה ב – 24.5.2014, חזרו קלעי הנוער של מועדון הקליעה הפועל כפר סבא עם הישגים מרשימים. כהמשך להישגיהם של קלעי המועדון  המצטיינים – רועי פרנקל, אלוף ישראל, ורון מרק – מקום שני, והמאמן גיל סימקוביץ, במקצוע רובה קליבר זעיר, ירי לטווח 50 מטר, במצב שכיבה.
בתחרות קולעים 60 כדור למניין כאשר מקסימום הניקוד 10.9 לכל כדור. התוצאות עם המיקומים הצפופים לא הבטיחו דבר מוחלט וסופי למתחרים לקראת תחרות הגמר אך התוצאות מראות כמובן את היכולת של המתחרים ועל התחרות הקשה הצפויה לספורטאים בתחרות הגמר. רועי קבע 601.4 נקודות, ורון 601.2 נקודות, כאשר במקום השלישי והרביעי קלעים עם ניקוד של 599.9, ו- 599 נקודות.
תחרות הגמר מתחילה מ- 0 (אפס - אין צבירת נקודות מהתחרות 60 כדור) שבה הקלעים יורים 20 כדור (שיטה טכנית לפי החוקה - המפסיד פורש מהתחרות לאחר ירי סדרות של 3 כדורים ו-2 כדורים, בהתאם לשיטה  שנקבעה בחוקת הקליעה הבינ"ל), כל פגיעה קובעת לחסד או לשבט כי התוצאה יכולה להסתיים עם הפרש של עשירית הנקודה בלבד. הקלעים כמו הצופים רואים את הפגיעות על המסכים, ולכן, ההתמודדות של הקלע במצב של תוצאות צמודות מחייבות יכולות ומיומנויות ברמה גבוהה ביותר.
לאחר 3 יריות רון עלה למקום הראשון בתוצאה של 30.9 נקודות לעומת 28.3 של רועי. גם לאחר הכדור ה- 8, רון הוביל בתוצאה מצטברת של 80.1 נקודות ורועי 79.6 נקודות. ההובלה של רועי החלה לאחר הכדור  ה- 10. רועי צבר תוצאה מצטברת של 99.7 נקודות, לעומת התוצאה של רון – 99.2 נקודות. לאחר הכדור ה- 16 שוב רון נטל את ההובלה בתוצאה מצטברת של 160.4 נקודות לעומת 160.3 נקודות של רועי, אך בכדור ה- 18 רון  קבע תוצאה מצטברת של –181.2 נקודות,  ורועי - 181.4 נקודות.
ניסיונו של רועי והוותק שצבר באימונים ובתחרויות איפשר סיום בתוצאה מצטברת של 201.1 נקודות, ורון – 198.5 נקודות, בהפרש של 2.6 נקודות.

רועי פרנקל
שחגג  בשבוע שעבר יום הולדת  19, בוגר בית ספר ע"ש הרצוג בכפר סבא, התגייס לצה"ל לפני כ-3 שבועות, וללא אימונים מאז שהתגייס, קבע שיא אישי בתחרות שהתקיימה ב- 7.6.2014 במקצוע רובה אויר, בתוצאה של 580 נקודות (7 נקודות נוספות מקנות כניסה לסגל ב', ו- 10 נקודות נוספות מקנות כניסה לסגל א' של נבחרת ישראל לנוער). גם בעונה הקודמת היו לרועי זכיות מרשימות בכל מקצועות הרובה כולל אלוף ישראל לנוער, ומקום שלישי במשחקי המכבייה במקצוע הקשה ביותר בקליעה - ירי במצבים ברובה קליבר זעיר לטווח 50 מטר (כריעה,שכיבה, עמידה), מקצוע שבו הקלעים צריכים להתחשב בתנאי מזג אויר משתנים (רוח,שמש/עננים,גשם, ועוד).

רועי הצטרף למועדון הקליעה הפועל כפר סבא, והחל את פעילותו במועדון לפני כ-7 שנים. זכייתו של רועי במקום ראשון ללא אימונים (לאור התגייסותו לצה"ל), מוכיחה את היכולת של רועי להשתלב עם קלעי הנוער של נבחרת ישראל (עד גיל 21, ולאחר מכן כבוגר) ולייצג את מדינת ישראל בכבוד. ב- 28.6.2014 תתקיים תחרות אליפות ישראל ברובה קליבר זעיר מצבים, ירי לטווח 50 מטר (תחרות שנחשבת לקשה ביותר בספורט הקליעה), וכולנו תקווה שרועי ישוחרר מהצבא לתחרות שכה ייחל לה.
מאחלים הצלחה לקבוצת הרובה המצטיינים של סגל  קלעי המועדון – רועי פרנקל, רון מרק, מריה בורדלוב, טוהר גלזר,רונית פינקלשטיין,אורן חרך. וכמובן לקבוצת האקדח קלעי ירי אולימפי, לאחר מחזור 5 בליגה ארצית, ימשיכו בעונה הבאה בליגה ארצית באקדח אויר – יהודה צרפתי, דוד קידר, ליאור בראון, אלכסנדר אלישע פאן. וכמובן חשוב לציין את מתנדבים שתורמים להצלחות המועדון ושבזכותם ניתן לקיים את פעילות המועדון – חברי הנהלת המועדון, משה שרמן, מדריך ירי מעשי. צחי הכט,מנהל ירי מעשי ומדריך. אבי נאור, גזבר העמותה. אורי אלמון, קלע ומדריך. ולמאמן גיל סימקוביץ שעיקר עבודתו לטפח את קלעי הנוער ולהובילם להצלחות ברמה הלאומית וברמה הבינ"ל.

רון מרק בן ה- 17 לומד בבית הספר הדמוקרטי והחל את אימוניו במועדון לפני כ- שנתיים ושמונה חודשים, זכה  בעונת 2013 במקום 2, אליפות ישראל ברובה אולימפי, קליבר זעיר, ירי לטווח 50 מטר בתוצאה של 603.6 ובהפרש של 2.3 נקודות בלבד מהמקום הראשון. בכך המשיך רון את רצף ההישגים שלו  גם לעונת 2014, במקום ה – 2.
מאחלים הצלחה לקבוצת הרובה המצטיינים של סגל  קלעי המועדון – רועי פרנקל, רון מרק, מריה בורדלוב, טוהר גלזר,רונית פינקלשטיין,אורן חרך. וכמובן לקבוצת האקדח קלעי ירי אולימפי, לאחר מחזור 5 בליגה ארצית, ימשיכו בעונה הבאה בליגה ארצית באקדח אויר – יהודה צרפתי, דוד קידר, ליאור בראון, אלכסנדר אלישע פאן. וכמובן חשוב לציין את מתנדבים שתורמים להצלחות המועדון ושבזכותם ניתן לקיים את פעילות המועדון – חברי הנהלת המועדון. משה שרמן, מדריך ירי מעשי. צחי הכט,מנהל ירי מעשי ומדריך. אבי נאור, גזבר העמותה. אורי אלמון, קלע ומדריך. ולמאמן גיל סימקוביץ שעיקר עבודתו לטפח את קלעי הנוער ולהובילם להצלחות ברמה הלאומית וברמה הבינ"ל. לגיל הישגים רבים, כולל תואר אלוף עולם.

יו"ר מועדון הקליעה הפועל כפר סבא, שלמה ברסלר בעל תואר שני במדעי המדינה, ומאמן קליעה בינ"ל, מציין את הערכיות שמקנה ספורט הקליעה ומוכן להציג בפני כל פורום את החשיבות החינוכית והערכית שהספורט בכלל וספורט הקליעה בפרט, מקנה לילדים בייחוד בתקופת בגרותם, ולכן שלמה רואה את החשיבות לחשוף בפני הנוער, ההורים, ומערכת החינוך את הקשר ההדוק בהקניית הערכה עצמית, ביטחון עצמי, ובסופו של דבר, גם איכות ביצוע הן בלימודים והן בקליעה. ולכן, מוזמנות נערות ונערים להתנסות והצטרפות לאלופים בספורט איכותי ומאתגר בקליעה למטרה מגיל 10 ומעלה. כמו כן מוזמנים ספונסרים לסיוע לטיפוח ספורטאים צעירים בעלי רצון ויכולת. חברי הנהלת מועדון הקליעה הפועל כפר סבא, מודים בהערכה לראש העיר מר יהודה בן חמו, למר צביקה צרפתי מחזיק תיק הספורט, למר שאול מיטלברג מנהל מחלקת הספורט, ולכל העוסקים במלאכת קודש לקידום הספורט בעיריית כפר סבא, ומודים למיכה הולנדר מנהל המטווח שמסייע רבות להצלחת המועדון וכמובן צוות הניהול במטווח בראשות יואב סלומון.