29/05/2012
כפר סבא במקום השלישי בארץ. כך עולה מדירוג דן אנד ברדסטריט בקטגוריות הרשויות שבין 50 ל200 אלף תושבים (הגדל תמונה)

העיר כפר סבא הגיעה למקום השלישי והמכובד בדירוג הרשויות המשגשגות בקטגוריה שלה על פי נתוני חברת דן אנד ברדסטריט ישראל.
הדירוג עורך שקלול של  4 פרמטרים: מצבה התקציבי של הרשות, יכולתה לגבות ארנונה, היחס המספר בין עובדי הרשות לבין מספר תושביה והיחס בין מספר העסקים לבין מספר התושבים.
העיר כפר סבא, הגיעה למקום השלישי מבין הרשויות שמספר תושביהן בין 50-200 אלף תושבים. למקום הראשון בקטגורייה הזו הגיעה עיריית הרצליה ואחריה במקום השני עיריית גבעתיים, כפר סבא במקום השלישי ועיריית רעננה במקום החמישי. על פי נתוני הדירוג, הכנסות עיריית כפר סבא היו ב2011 494.5 מיליוני ש"ח ושעור גביית הארנונה.94%. במסגרת הדירוג נבדק גם היחס בין מספר העסקים בעיר לבין מספר תושבי העיר. פרמטר זה מעיד על רמת הפיתוח העסקי ועל אפשרויות התעסוקה בעיר. לפי כלכלני דן אנד ברדסטריט, בעלי עסקים בתחום המסחר והשירותים מעדיפים להתמקם בערים המתאפיינות בתצרוכת גבוהה לנפש ולמשק הבית כדי למקסם את מחזור עסקיהם.  ראש העיר יהודה בן חמו, שאליו הובאו ממצאי הדו"ח קבע בסיפוק כי תוצאותיו של הדו"ח גורמות תחושת שביעות רצון לכל העושים במלאכה בעירייה. "אני גאה על כך שהגענו למקום המכובד כל כך, המעיד על שיטת הניהול התקין בעירייה ועל העבודה היומיומית להוציא את תכנית העבודה המאתגרת לפועל תוך שמירה על תקציב מאוזן . הדירוג בוחן את תפקוד הרשויות המקומיות בישראל ובודק את האיתנות הפיננסית שלהם. זכינו בזכות מדיניות שמכתיבה שיתוף פעולה, מצוינות וכללי מנהל תקין, שקיפות, ניהול ועדות ציבוריות. אני רוצה לנצל במה זו ולהודות לכלל העובדים ובמיוחד לצוות הניהולי- למנכ"ל העירייה אשל ארמוני, לגזבר העירייה שגיא רוכל, למנהלת ההכנסות דבורה הררי ולכל צוות העובדים הפועלים במשך השנים האחרונות על פי התווית המדיניות שאני מכתיב בהנהלת העיר. עם זאת, יש לנו עוד לאן לשאוף וכתמיד אנו מסתכלים קדימה במגמה להשתפר ולשפר"
מנכ"ל העירייה אשל אמוני, "אנו פועלים באופן מתמיד למימוש חזון העיר כפר-סבא. זכינו בדירוג הגבוה בזכות כח האדם האיכותי. בעירייה מנהלים ועובדים כאחד העמלים ימים כלילות למען שירות טוב יותר לתושבי העיר. אנו מנסים לייצר תרבות של מצוינות וניהול על פי תוכניות סדורות ואתיקה. עובדים על פי מדיניות ראש העיר לאיזון תפעולי, ניהול צנוע ומאמינים כי תקציב מאוזן לאורך זמן מבטיח בסופו של דבר גם שירות טוב יותר לתושבי העיר."