הטקס התקיים ביום שני, במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, יובל וגנר יו"ר נגישות ישראל, אשר לב מנכ"ל ארומה-ישראל, הנהלת ביה"ח מאיר כ"ס, הנהלת ארומה ישראל ומכובדים נוספים
7/06/2012
לראשונה, אות נגישות ישראל מוענק לסניף ארומה-ישראל מאיר בכפר סבא בשיתוף עמותת נגישות ישראל (ע"ר) (הגדל תמונה)

ארומה-ישראל ממשיכה בפעילותה להנגשת הסניפים וגאה על קבלת אות נגישות-ישראל לסניף ארומה מאיר, הממוקם בכניסה לבית החולים מאיר בכפר סבא. אחת המטרות שרשת ארומה-ישראל הציבה לעצמה בפעילותה בתחום אחריות חברתית בקהילה, הינה קידום ושילוב אנשים עם מוגבלות.
ארומה-ישראל משתפת פעולה עם עמותת נגישות ישראל מעל ל-4 שנים, מתוך השאיפה שכל סניפי הרשת יהיו נגישים לכל סוגי הלקוחות. בהליך זה, ארומה מקבלת ייעוץ  להנגשת הסניפים הקיימים והחדשים במטרה לעמוד בדרישות החוק ותקנות הנגישות ואף מעבר לכך. תכנון והנגשת הסניפים נעשים בהנחיית מורשי נגישות מומחים מטעם העמותה, על מנת לעמוד בתנאי 'אות נגישות ישראל' התואמים לדרישות החוק. בנוסף, נבנתה במשותף תכנית הבוחנת כיצד לתת שירות נגיש לאנשים עם מוגבלות. במסגרת זו מועברת הדרכה מיוחדת לעובדי הסניפים. כמו כן, הרשת הפיקה תפריט נגיש בכתב מוגדל ובכתב ברייל.
על מנת שציבור הלקוחות עם מוגבלות ידע אילו סניפים יהיו להם נגישים, עמותת נגישות ישראל מעניקה את "אות נגישות ישראל".
לדברי נעם גדליהו, מנהל תחום אחריות חברתית בארומה-ישראל:"כרשת הפרושה בכל רחבי הארץ, ומתוך הכרה במחויבותנו לכלל ציבור לקוחותינו, אנו פועלים לקידום הנגישות בסניפינו השונים. לא מדובר בנגישות פיזית בלבד, אלא גם בנגישות השירות ובקידום מוצרי תזונה מיוחדת, כגון מוצרים ללא גלוטן, או לחם דגנים-קל שלנו שקיבל את תו אגודת הסוכרת בישראל. פעולות אלה הינן ברוח מטרת העל של ארומה-ישראל בכל הקשור לאחריותינו החברתית ועל פי החזון לשילוב וקידום אנשים עם מוגבלות בחברה הישראלית".
יהודה בן חמו ראש העיר אמר כי "כפר סבא היא עיר שמתחשבת גם בבעלי המוגבלויות וששמה לעצמה מטרה לסייע לאוכלוסיות היותר חלשות בתוכה. אנו פועלים רבות למען נגישות בעירייה, כל אירוע של העירייה מלווה בתרגום לשפת הסימנים, לאחרונה השקענו בהקמה של כיתות  שמע במערכת החינוך הרגילה, חשוב לנו להעסיק בעירייה עובדים בעלי לקויות ולייצר להם סביבת עבודה נוחה, אנו מבצעים תוכנית העבודה שנתית של הנגשה ברחבי העיר, ביצענו רמזורי שמע ברחבי העיר תוך שיתוף בהליך התכנון את כבדי הראייה.
אני מאמין כי מודעות  לאדם שהוא "אחר", "שונה", אינה רק טכנולוגיה או משאבים כלכליים. היא הרבה יותר מאלו, היא הנכונות והרצון שבלב,  רק כך באמת, נהפוך את העולם שלנו לנגיש יותר, שוויוני יותר. "

יובל וגנר יו"ר עמותת נגישות ישראל ציין את מערכת היחסים המיוחדת של העמותה עם ארומה ישראל, שכבר שנים רבות מקדמת את הנגישות במובן הרחב – דבר יוצא דופן הנעשה מכל הלב.
"אנחנו שמחים להעניק אות נגישות ישראל לראשון מבין עשרות סניפי ארומה שיקבלו את האות בשנה הקרובה", אמר וגנר וציין את החשיבות המיוחדת של הנגשת סניף צמוד לבית חולים, שהוא בפני עצמו ביטוי לאתגר הגדול של הנגשת עולם הרפואה לבעלי מוגבלויות.