תחרות 'הרשות הירוקה' תתקיים במסגרת הוועידה והתערוכה הבינלאומית 'קלינטק ה-16'
28/06/2012
העיר כפר סבא זכתה זו השנה הרביעית ברציפות בתואר "רשות ירוקה" במסגרת תחרות 'הרשות הירוקה' (הגדל תמונה)

התואר "רשות ירוקה" הוענק לעיר כפר סבא זו הפעם הרביעית ברציפות במסגרת תחרות 'הרשות הירוקה', שמתקיימת במסגרת הוועידה והתערוכה הבינלאומית 'קלינטק ה- 16 לטכנולוגיות מים, אנרגיה מתחדשת, מחזור, בנייה ותחבורה ירוקה בגני התערוכה.  תחרות 'הרשות הירוקה' שמתקיימת השנה בפעם החמישית ברציפות מעוררת בכל שנה התעניינות רבה בקרב עשרות ראשי רשויות ברחבי הארץ.
השנה התחרו על תואר "הרשות הירוקה"  למעלה מ- 30 רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ, שהומלצו על ידי מומחים לאיכות הסביבה, מחזור וטיפוח עירוני.
ועדת ההיגוי לבחירת הרשויות הזוכות בחרה את הרשויות על פי עמידה מקסימאלית של עשר עקרונות לפיתוח בר-קיימא ברשות מקומית. בין עקרונות אלו - צמצום נפח פסולת עירונית, קידום חינוך סביבתי, שימור וטיפוח מקורות מים ועוד. בראש הועדה לבחירת הרשויות הירוקות עמד ד"ר יוסי ענבר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה לשעבר. ענבר אמר השבוע: "הבחירה בעשר הרשויות הירוקות ביותר הייתה קשה, כל מי שהגיש מועמדות העביר לנו מידע רב ומעניין והראה השקעה בתחומי איכות הסביבה".                                                              מארגני התחרות אמרו כי מטרת התחרות היא לעודד את ראשי הרשויות להתייחס לנושא זה בכובד ראש ולהשקיע משאבים בגינון הציבורי ובאיכות הסביבה לרווחת התושבים. בכל שנה מתקבלות אנו מקבלים פניות מעשרות רשויות המעוניינות להשתתף בתחרות, עצם ההשתתפות בתחרות מוכיחה כי ראשי רשויות רבים מציבים את העיר כפר סבא כאמור זכתה בתואר "רשות ירוקה" על פועלה בתחום איוכת הסביה זו השנה הרביעית ברציפות.
איכות הסביבה במקום חשוב בסדר העדיפויות שלה. עוד קיבלו את אות "הרשות הירוקה " הערים-  הוד השרון, חולון, רעננה, דימונה והרצליה, המועצות המקומיות שהם וכפר ורדים והמועצות האזוריות גליל עליון ועמק חפר.
אותות "הרשות הירוקה" יוענקו לראשי הרשויות במסגרת טקס חגיגי שיתקיים ביומה השני של התערוכה.
האות יוענק לרשויות הזוכות על ידי שר הפנים והמשנה לראש הממשלה, השר אליהו ישי, דיקן הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, פרופ' אהרון פרידמן, נציב המים לשעבר ונשיא תערוכת קלינטק 2012, שמעון טל, מנכ"ל מרכז השלטון המקומי, שלמה דולברג, יו"ר המועצות האזוריות, שמואל ריפמן, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה לשעבר, ד"ר יוסי ענבר, ומנכ"ל קבוצת "משוב", חיים אלוש.

יהודה בן-חמו, ראש העיר כפר-סבא: " התואר הירוק המכובד שבו זכתה כפר סבא משתלב בתארים רבים ואינספור פעילויות ירוקות אחרות, וזאת עדות לכך שהעיר שלנו נחשבת למתקדמת ביותר בישראל בתחום הסביבתי. תושבי כפר סבא הם תושבים 'ירוקים' בנשמתם והמודעות לשמירה על איכות הסביבה זורמת בעורקיהם. ההישג המכובד הזה הוא בעצם הצלחה וגאווה של כולנו- עירייה ותושבים כאחד. אין ספק שמגיעה תודה והערכה רבה לצביקה צרפתי סגני וממלא מקומי אשר מחזיק את תיק איכות הסביבה בעיר ועושה ימים כלילות למן התושבים שלנו, למאיר אלקיים העומד בראש האגף לאיכות הסביבה בעיר ולכל הצוות המסור הפועל תחת ניהולו, שמקדמים את כל נושא איכות הסביבה בעיר".

מאיר אלקיים, מנהל האגף לאיכות סביבה:  "הפרס מבטא הערכה  של ועדה  ציבורית אשר  בחנה את פעולות העירייה בשנה החולפת ולעבודה, שנעשית מזה מספר שנים על מנת ליישם את  עשרת העקרונות של אג'נדה 21  לעיר ירוקה ומקיימת , והחתירה המתמדת למימושם. השנה ניתן דגש בין היתר על נושא ההפרדה במקור ונושאי התייעלות האנרגטית , חינוך סביבתי והסברה. להישגים הללו שותפים רבים  באגפי העירייה  השונים ובמערכת החינוך הפורמאלית והבלתי פורמאלית ובהובלה של האגף לאיכות הסביבה. זוהי ההזדמנות להודות לכל אחד מהשותפים לפרס זה  במיוחד לאנשי האגף לאיכות הסביבה אשר  פועלים ללא לאות כל השנה  למימוש החזון הירוק של עיר ירוקה ומקיימת".

לדברי חיים אלוש, מנכ"ל משותף בקבוצת משוב המפיקה את תערוכת "קלינטק ה-16": "קיום התחרות בפעם החמישית ברציפות נועד לתמוך ולחזק את הערים שעושות למען איכות הסביבה. באמצעות הענקת 'אות הרשות הירוקה' אנחנו רוצים להוקיר את אלו שיודעים להשקיע בהווה למען דור העתיד ולחנך את הדורות הבאים לשמירה על סביבה בת קיימא".