ממשיכים להנגיש את העיר

ממשיכים להנגיש את העיר

5/07/2012
ממשיכים להנגיש את העיר (הגדל תמונה)
המחלקה לעבודות ציבוריות באגף ההנדסה בעיריית כפר סבא מבצעת בימים אלה הנגשות לנכים בכל רחבי העיר כחלק מיישום חוק הנגישות ברחובות בן יהודה, הגליל, בר אילן, אז"ר וכצנלסון. מדובר בפרויקט רחב היקף שמטרתו להנגיש צמתים ומעברי חנייה והוא בעלות של כ- 400 אלף ₪.
העבודות מתבצעות במסגרת תוכנית העבודה השנתית של המחלקה וכוללות הנגשה והנמכה של תחנות אוטובוסים וכן הנמכה של מדרכות, צמתים ומעברי חצייה. הנגשת המדרכות כוללת הנחת אבן הולכה להנגשה תקנית ובטוחה וכן אבן מיוחדת בעלת בליטות לעיוורים.
במהלך השנה האחרונה בוצעו ברחבי העיר 72 הנמכות של מדרכות שמטרתם לאפשר לנכים בעלי כסאות גלגלים לתמרן ברחובות בצורה נוחה . כמו כן, בוצעו הנמכות של 33 תחנות אוטובוס.
עיריית כפר סבא פועלת רבות למענת הנגשת העיר ובין הפרוייקטים החשובים שבוצעו בשנים באחרונות: הקמה של כיתות  שמע במערכת החינוך הרגילה, פרויקט הנגשה מיוחד עבור לקויי ראייה ועיוורים בשיתוף פעולה עם המוסד לביטוח לאומי ובמימונו. במסגרת הפרויקט שבוצע יחד עם כבדי הראייה על מנת להיות קשובים לצרכים המיוחדים, הונגשו 146 רמזורי שמע ב- 12 צמתים לאורכו של רחוב וייצמן.  לרמזורי השמע המיוחדים מוצמדת מערכת ייחודית של נווטים אקוסטיים חכמים, שמשמיעים צלילים בתדירות מהירה כשהאור ברמזור ירוק ובתדירות איטית כשהאור אדום. בנוסף, עוצמת הצליל משתנה בהתאם לרעש הסביבה- ביום כשיש רעש ברחוב העוצמה גבוהה ואילו בשעות הערב והלילה כשהרעש בסביבה פוחת- עוצמת הצליל יורדת. כמו כן, על גבי המערכת ישנו סימון בכתב ברייל המציין את שם הצומת וכמה צמתים או מעברי חצייה על האדם לעבור עד ההגעה לצד השני של הכביש., וכשמניחים את היד על הקופסא ישנו צליל מוקלט שמציין את שם הצומת.
יהודה בן חמו ראש העיר אמר כי " תושבי העיר בעלי המגבלות זכאים לשוויון הזדמנויות, על אחת כמה וכמה כשהם נמצאים בשטח עירוני. אין ספק שההנהלות ברחוב, אינה פשוטה וטומנת בחובה סכנות ומכשולים. עבודות ההנגשה המבוצעות בימים אלה ברחבי העיר הינן חלק מתוכנית כללית של מחלקה לעבודות ציבוריות להפוך את העיר לעיר נגישה לכל תושביה, עיר שמתחשבת גם בבעלי המוגבלויות וששמה לעצמה מטרה לסייע לאוכלוסיות היותר חלשות בתוכה. מחלקת עבודות ציבוריות בעירייה לקחה על עצמה משימה לא קלה, אולם חיונית ואני בהחלט מודה לזהר מדמון העומד בראש המחלקה על חלקו בביצוע הנגשת העיר".
לדברי זהר מדמון מנהל המחלקה לעבודות ציבוריות, מחלקת עבודות ציבוריות פועלת באופן רציף ושוטף במהלך כל השנה על מנת להנגיש את העיר ולאפשר גם לנכים ולמוגבלים, שהם חלק בלתי נפרד מתושבי עירנו,  תנועה ונגישות ברחבי העיר. המלאכה אינה קלה אולם המטרה שניצבת מול עינינו בהחלט מקדשת את האמצעים".