נבחר הלוגו העירוני שילווה את חגיגות ה- 110 לעיר כפר סבא
דלג על מה חדש?

מה חדש?

נבחר הלוגו העירוני שילווה את חגיגות ה- 110 לעיר כפר סבא

הלוגו החדש שנבחר באמצעות הליך של שיתוף תושבים בדף הפייסבוק העירוני משקף את ערכי העיר ומשלב בתוכו עבר ומבט לעתיד
1/01/2013
נבחר הלוגו העירוני שילווה את חגיגות ה- 110 לעיר כפר סבא (הגדל תמונה)

העיר כבר סבא תחגוג השנה את יום הולדתה ה- 110. לרגל החגיגות עוצב לוגו מיוחד, שיוביל את חגיגות ה- 110 לעיר. הלוגו החדש משקף את עברה ועתידה של העיר כפר סבא כאחד, והוא יופיע במהלך השנה הנוכחית בכל הפרסומים העירוניים. ועדת היגוי מיוחדת, שמרכזת את כל נושא חגיגות ה- 110 קיבלה מספר הצעות ללוגו העירוני. הצעות אלו הועברו גם לשיתוף תושבים שנעשה בדף הפייסבוק העירוני. לאחר שהתקבלו ההמלצות מכל הגורמים השותפים, התקיים דיון מיוחד במהלכו נבחר הלוגו המועדף.

הלוגו החדש של חגיגות ה- 110 לעיר משקף ברוחו את הערכים הירוקים ואת היותה של כפר סבא עיר מקיימת ששמה את נושא השמירה על איכות הסביבה והקיימות בראש האג'ינדה שלה. הקו העיצובי הוא קו השומר על ערכי הלוגו הקיים תוך שמירת הערכים המותגיים והצבעים המקוריים. קונספט לוגו 110 שנים לכפר סבא מתבסס על איחוד מרכיבים שונים שעליהם מושתת הנרטיב הכפר-סבאי: הצבעים, סמל העירייה הוותיק, פרדס, שדות/צמחיה/טבע, מספר השנים והטקסט. צבעי הלוגו מייצגים את צבעיה המסורתיים של העיר – ירוק וכתום.

הלוגו משדר שלמות וזרימה, עם ייצוג לתפוזים שהניבו פעם הפרדסים הכפר-סבאיים, לירוק החדש שמאפיין כיום את העיר הירוקה וסמל העירייה הוותיק. קשה לטעות במשמעות הלוגו – עיר ירוקה בהוויתה. הטקסט "עושים הסטוריה בונים עתיד" הוא התייחסות לשני מימדי זמן משמעותיים בחיי כולנו, וגם בחיי עיר. מבט לעבר ולתפקיד שכפר-סבא ותושביה מילאה בו: עושים היסטוריה; וצפייה לעתיד, שהשאיפה היא לבנות אותו, תרתי משמע: בניין פיזי ועיצוב ערכי.

שנת ה110 תאופיין במגוון פעילויות ייחודיות לשנת ה110 יחד עם התושבים בכל הגלאים. כל האירועים ימותגו תחת שנת ה-110 כאשר המטרה היא  להטמיע את אירועי שנת ה-110, למצב את כפר-סבא כעיר עם מורשת, לצד היותה עדכנית, מודרנית, להעצים ולייצר תפיסה של גאווה וייחודיות בקרב התושבים.

העיר כפר-סבא, שנוסדה בשנת 1903, קיבלה מעמד של עיר ואם בישראל בשנת 1962. מיקומה של העיר, אוכלוסייתה ואיכות החיים בה, מהווים מוקד משיכה לתושבים חדשים מחד, ומקור להתבססות בני המקום בעיר מאידך. כפר סבא, המשתרעת על פני 14,250 דונם, בהם גנים ופארקים הטובלים בירוק, שבילים להולכי רגל, עשירה בחיי פנאי תרבות וספורט, ולה נוער המעורב ופעיל בחיי הקהילה.

כפר-סבא הינה בין הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה. העיר זכתה בפרס החינוך, בפרס הנוער, פרס מצוינות סביבתית, פרס על ניהול כספי תקין ולאחרונה גם בדגל היופי של המועצה ל ישראל יפה וכן בפרס שרת החינוך והתרבות. הגיוס לצה"ל בעיר עומד על כ - 85%, ו 50% מ בני הנוער בכפר סבא משתלבים בפעילות התנדבותית זו או אחרת למען הקהילה, לצד 85% מ בני הנוער , המתגייסים ליחידות קרביות.כעיר בצמיחה מתמדת, כפר סבא תקלוט בשנים הקרובות כ- 25,000 תושבים חדשים עם אכלוסן של השכונות הירוקות בצפון-מערב העיר.

ראש העיר , ברך על בחירת הלוגו החדש ואמר כי הוא חש גאווה להיות תושב של העיר כפר סבא, עיר שמקדשת את עברה וצופה אל העתיד, עיר שחרטה על דיגלה ערכים של קיימות, מחד והתנדבות ואהבת הזולת מנגד. אני חש כי נפלה בידי זכות גדולה לכהן כראש עיר בתקופה של שנה כה משמעותית כמו ה 110 ואני מבטיח לעשות כל שביכולתי על מנת להמשיך את תנופת הפיתוח שהעיר נמצאת בה".