כפר סבא בין חמש הערים החזקות ביותר

כפר סבא בין חמש הערים החזקות ביותר

כך עולה מדירוג דן אנד ברדסטריט בקטגוריות הרשויות שבין 50 ל-200 אלף תושבים
23/05/2013
כפר סבא בין חמש הערים החזקות ביותר (הגדל תמונה)

העיר כפר סבא מדורגת בין חמשת הערים החזקות ביותר בדירוג הרשויות המשגשגות בקטגוריה שלה על פי נתוני חברת דן אנד ברדסטריט ישראל.
הדירוג עורך שקלול של 5 פרמטרים המעידים על חוסן פיננסי ועסקי של הרשות: שיעור עודף/ גירעון בתקציב הרגיל, שיעור גביית הארנונה, דירוג סוציואקונומי, יחס תושבים לעסקים ויחס מענקים לסך תקציב רגיל.
למקום הראשון בקטגורייה שמספר תושביהן בין 50-200 אלף תושבים הזו הגיעה עיריית הרצליה ואחריה במקום השני עיריית רמת גן, גבעתיים במקום השלישי, כפר סבא במקום הרביעי ועיריית רעננה במקום החמישי. במסגרת הדירוג נבדק גם היחס בין מספר העסקים בעיר לבין מספר תושבי העיר. פרמטר זה מעיד על רמת הפיתוח העסקי ועל אפשרויות התעסוקה בעיר. לפי כלכלני דן אנד ברדסטריט, בעלי עסקים בתחום המסחר והשירותים מעדיפים להתמקם בערים המתאפיינות בתצרוכת גבוהה לנפש ולמשק הבית כדי למקסם את מחזור עסקיהם.
ראש העיר, יהודה בן חמו, שאליו הובאו ממצאי הדו"ח קבע כי תוצאותיו של הדו"ח גורמות תחושת שביעות רצון לכל העושים במלאכה בעירייה. "אני גאה על כך שהגענו למקום המכובד כל כך, המעיד על שיטת הניהול התקין בעירייה ועל העבודה היומיומית להוציא את תכנית העבודה המאתגרת לפועל תוך שמירה על תקציב מאוזן . הדירוג בוחן את תפקוד הרשויות המקומיות בישראל ובודק את האיתנות הפיננסית שלהם. זכינו בזכות מדיניות שמכתיבה שיתוף פעולה, מצוינות וכללי מנהל תקין, שקיפות, ניהול ועדות ציבוריות. אני רוצה לנצל במה זו ולהודות לכלל העובדים ובמיוחד לצוות הניהולי- למנכ"ל העירייה אשל ארמוני, לגזבר העירייה שגיא רוכל, למנהלת ההכנסות דבורה הררי, לדני הרוש סמנכ"ל העירייה, ולכל צוות העובדים הפועלים במשך השנים האחרונות על פי התווית המדיניות שאני מכתיב בהנהלת העיר. עם זאת, יש לנו עוד לאן לשאוף וכתמיד אנו מסתכלים קדימה במגמה להשתפר ולשפר"
מנכ"ל העירייה, אשל ארמוני, "אנו פועלים באופן מתמיד למימוש חזון העיר כפר-סבא. זכינו בדירוג הגבוה בזכות כוח האדם האיכותי. בעירייה מנהלים ועובדים כאחד העמלים ימים כלילות למען שירות טוב יותר לתושבי העיר. אנו מנסים לייצר תרבות של מצוינות וניהול על פי תכניות  סדורות ואתיקה. עובדים על פי מדיניות ראש העיר לאיזון תפעולי, ניהול צנוע ומאמינים כי תקציב מאוזן לאורך זמן מבטיח בסופו של דבר גם שירות טוב יותר לתושבי העיר."