74% מתושבי כפר-סבא עוסקים בספורט

74% מתושבי כפר-סבא עוסקים בספורט

כך עולה מסקר שביצע אגף הספורט של עיריית כפר סבא
29/05/2013
74% מתושבי כפר-סבא עוסקים בספורט (הגדל תמונה)
ממצאיו של סקר עירוני חדש זה יוצגו בטקס ההשקה החגיגית של תכנית האב האסטרטגית לספורט ולתרבות הפנאי 2013-2025 שיתקיים בשבוע הבא באולם אשכול הפיס
במסגרת תכנית האב האסטרטגית לספורט ולתרבות הפנאי ערכה עיריית כפר סבא סקר טלפוני במהלך חודש אפריל. מהסקר עולה כי כ- 74% מאוכלוסיית כפר סבא עוסקים בספורט בתדירות כלשהיא. רוב אוכלוסיית כפר סבא (69%) עוסקים, עפ"י דיווחם, בפעילות ספורטיבית פעם בשבוע או יותר. לא נמצא הבדל משמעותי בין שיעור הנשים ושיעור הגברים העוסקים בפעילות בתדירות זו, אם כי בקרב העוסקים בספורט באופן אינטנסיבי - 3 פעמים בשבוע ויותר - שיעור הגברים גבוה מעט גבוה מהנשים, 43% לעומת 34%, בהתאמה (ללא מובהקות). הפעילות הספורטיבית הנפוצה ביותר שהוזכרה ע"י כמחצית מהמשיבים היא הליכה/צעידה. כ- 60% מאוכלוסיית כפר סבא עוסקת ביותר מפעילות ספורטיבית אחת. שיעור העוסקים בהתעמלות נמוך מאוד בקרב צעירים עד גיל 29 וגבוה יחסית בקרב גילאי 65+. הנתונים נאספו באמצעות סקר טלפוני שנערך במהלך חודש אפריל עם מכון המחקר "מחשוב" בתל אביב. המדגם בן 401 מרואיינים מייצג את אוכלוסיית גילאי 14+ בעיר כפר סבא.
כחלק ממטרות עיריית כפר-סבא, להעלות על סדר היום העירוני את תחום הספורט ותרבות הפנאי הפעיל בעיר. הקימה העירייה ועדת היגוי מרכזית בשיתוף אנשי מקצוע בתחומים שונים, בראש הוועדה עומד מר צביקה צרפתי. במסגרת העבודה ואיסוף הנתונים, ערכה הוועדה מספר יוזמות לשיתוף התושבים בהגיית רעיונות והצעות לתוכנית אב עירונית לספורט ולתרבות הפנאי העירונית שלה לשנים הקרובות. בין היתר, כנס עירוני אשר התקיים במרכז הפיס הקהילתי בהשתתפות פאנל מקצועי. בין המשתתפים, זאביק זלצר מאמן הנבחרות הצעירות של ישראל, טל ברודי הספורטאי וחתן פרס ישראל, ד"ר אורי שפר ראש מינהל הספורט, פרופ' דני נמט רופא וספורטאי מבית חולים מאיר, מר גילי לוסטיג, מנהל היחידה לספורט הישגי, הסייפת האולימפית נועם מילס ועוד.
כמו כן התקיים מפגש גדול של מיקוד קהל של מנהלים ומאמנים של איגודי הספורט בעיר, פנייה לתושבי העיר מעל דפי העיתונות המקומית ובאמצעות אתר העירייה. כל זאת במטרה לשתף את הציבור ולשמוע רעיונות חדשים ומיוחדים. על מלאכת האריגה לכדי תכנית זו מופקד ד"ר שוקי דקל, לשעבר ראש מינהל הספורט.
צביקה צרפתי, סגן ומ"מ ראש העיר: "הנתונים והעבודה המקיפה שנעשתה כאן נותנים לנו תמונת מצב אדירה על צרכיו של התושב הכפר-סבאי, אנחנו למדים כיצד ניתן לעודד פעילות ספורט וכיצד אנחנו יכולים לסייע לתושבים לשמור על בריאותם ולקדם הישגים ספורטיביים. אני מברך את כל העוסקים במלאכה ובהחלט מתכוון ליישם את ההמלצות, לאחר שייבחנו על ידינו כמובן".
שאול מיטלברג, מנהל מח' הספורט: "מהסקר עולה כי רוב התושבים מרוצים מניהול הספורט בעיר. אני וצוות העובדים במחלקת הספורט מרוצים כי בעקבות החשיבה לטווח הארוך וההשקעה הרבה יש עליה גדולה במספר העוסקים בספורט במסגרת העירונית והפרטית. הספורט אכן עלה למודעות הציבורית בעיר. אנו  נמשיך לפעול לקידום הספורט בעיר במסגרת הספורט התחרותי והעממי".