כפר סבא ממשיכה לגדול

כפר סבא ממשיכה לגדול

עלייה של 2.6% באוכלוסיית כפר סבא ב-2012
29/05/2013
כפר סבא ממשיכה לגדול (הגדל תמונה)
במהלך 2012 נוספו לכפר סבא 2,501 תושבים חדשים, שהעמידו את אוכלוסיית העיר על 97,422 תושבים
נכון לסוף שנת 2012 מנתה אוכלוסיית כפר סבא 97,422 תושבים, לפי נתוני לשכת התכנון המחוזית של משרד הפנים. מדובר בתוספת של 2,501 כפר סבאים חדשים לאוכלוסיית העיר. הנתונים מהווים עלייה של 2.6% לעומת אוכלוסיית העיר בסוף שנת 2011, הגדולה מזו שרשמה העיר השכנה הוד השרון, שגדלה ב-2.3% בשנה החולפת לכדי 52,890 איש.
רעננה הסמוכה גדלה בשנה שעברה ב-0.3% בלבד, ונכון לסוף 2012 אוכלוסייתה מנתה 82,507 איש. מדובר בתוספת של 263 איש בלבד לעומת סוף 2011. נכון לסוף 2011 מנתה כפר סבא 31,031 בתי אב, 36% מאוכלוסייתה היו בגילאי 22-40 וכ-5% למעלה מגיל 60.
פיתוחה של העיר, מערכת החינוך האיכותית, תשתיות ברמה גבוה, מיקומה האסטרטגי של כפר סבא, הנמצאת על הצירים הראשיים של מדינת ישראל מעניקים לעיר יתרון משמעותי ומהווים אבן שואבת לכל ערי הסביבה. גידול משמעותי זה מצריך פיתוח מאסיבי ומואץ של תשתיות בכל התחומים, רק בשנתיים האחרונות הקימה העירייה כ 30 גנים חדשים, בתי ספר חדשים ומוסדות.                                                                                                                                                                                                   ראש העיר: "הנתונים מראים שכפר סבא ממשיכה לגדול ולהתפתח ושמשפחות רבות בוחרות בכפר סבא כמקום לקבוע בו את חייהן, זאת הודות לאיכות החיים הגבוהה ומערכת החינוך המצוינת של העיר. העלייה הדמוגרפית במספרם של התושבים בעיר כפר סבא הינה מרגשת מחד, ומאידך מצריכה השקעה רבה של משאבים ותקציבים מצד כל גורמי העירייה בנושאים מהותיים לאיכות חייו של התושב. גידול אוכלוסין בעיקר בקרב בני הדור הצעיר מחייב היערכות מיוחדת בנושאים כגון הקמת מסגרות חינוך חדשות, בנייה רחבה ופיתוח השירותים העירוניים. "
מנכ"ל העירייה אשל ארמוני: "אחת מאבני היסוד בעיריית כפר סבא הינה עבודה על פי תכנון מדוקדק ותכנית עבודה רב שנתית מוסדרת. אנו נערכים לכל מצב ויש בידינו תכניות מגרה אסטרטגיות ארוכות טווח וזאת על מנת שנוכל להיערך לכל תרחיש של גידול במספר האזרחים ובהתאם גם עלייה בכמותם ובאיכותם של רמת השירותים אותם אנו מעניקים לתושבים. כל זאת כמובן תוך שמירה על מסגרת התקציב העירוני השנתי המאוזן. כולי תקווה כי בשנים הקרובות נראה עלייה נוספת במספר התינוקות הנולדים בעיר, במספר הצעירים הבוחרים בה כעיר מגוריהם ובמספר התושבים שלה תוך שימת דגש על שמירת איכות החיים המרבית.