כפר סבא במקום ה-4 בנתוני הגיוס למילואים

כפר סבא במקום ה-4 בנתוני הגיוס למילואים

4/07/2013

אגף כוח אדם בצה"ל פרסם השבוע לראשונה את נתוני משרתי המילואים ב- 63 ערים ברחבי הארץ. מן הנתונים עולה כי כפר סבא נמצאת במקום הרביעי עם 36.9% אחוזי גיוס למילואים. הטבלה מונה את מספר המשרתים במילואים על כל 1,000 תושבים ב-63 ערים. מודיעין-מכבים-רעות מדורגת ראשונה (46.3) ,גבעת שמואל מדורגת שנייה (41.2) ולאחריה יבנה (37.9), כפר סבא (36.9) וקריית אונו (36.7).
את הרשימה סוגרות באופן לא מפתיע ערים שבהן מספר חרדים גבוה באופן יחסי. צפת מדורגת במקום ה-58 (14.3), בית שמש במקום ה-60 (11), אלעד במקום ה-61 (6.4), בני ברק במקום ה-62 (3.5) וחותמת את הרשימה ביתר עילית (1). את יהודה ושומרון מייצגת העיר אריאל שדורגה במקום ה-18 (33.2).
הדירוג שנערך בפעם הראשונה בצבא מצביע על הלימה בין נתוני משרתי המילואים לנתוני המתגייסים: שבע מתוך 10 הערים שבצמרת נמנות עם 10 הראשונות בדירוג המתגייסים. עוד עולה מהדירוג כי תושבי רוב הערים בצמרת הדירוג נכללים בהגדרה "מעמד סוציו-אקונומי טוב".
ואכן העיר כפר סבא ממשיכה להוביל גם בכל הקשור באחוזי גיוס בני הנוער לצה"ל וכי שעור המתגייסים בקרב הבנים והבנות הינו מעל המוצע הארצי. מהנתונים, עולה כי ניכרת מגמת עלייה באחוז הגיוס ללחימה וכפר סבא נמצאת מעל ממוצע ארצי בגיוס לחימה לגברים. גם שעור הפונים לקצונה (8.4%) הינו מעל הממוצע הארצי, שהינו 8.3%. גם בקרב הנשים המתגייסות ניצבת כפר סבא מעל המוצע הארצי. כמו כן, בנות כפר סבא נמצאות גם הן מעל לממוצע הארצי בכל נושא גיוס לתפקידים איכותיים בצבא.
נתונים אלה מעודדים גם לנוכח הפעילות הרבה שמתבצעת הרשות על מנת לעלות את אחוז המתגייסים לצבא וביניהם- תחום הכנה לצה"ל במרכז הצעירים – מצב,  פריסת חיילים במסגרות פורמאליות ובלתי פורמאליות בעיר, קיום ימי שיא בית ספריים בנושא צה"ל,  ביצוע תכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר ועוד.
מדוברת עיריית כפר סבא, צאלה וקסמן גונן נמסר: "ההון האנושי בכפר סבא תורם לאיכות העיר ולאיכות המדינה. אנו גאים בנתון ובתושבים ושמחים שיש לכפר סבא תרומה גם לביטחון המדינה. אנו יוזמים לא מעט פעילויות למען המילואימניקים ומעודדים שירות בצה"ל".