כפר סבא ממוקמת בין הערים שרמת החינוך בהן היא הגבוהה ביותר

כפר סבא ממוקמת בין הערים שרמת החינוך בהן היא הגבוהה ביותר

כך עולה מדרוג שערך עיתון The Marker על מצב החינוך בארץ.
4/11/2013
כפר סבא ממוקמת בין הערים שרמת החינוך בהן היא הגבוהה ביותר (הגדל תמונה)
  • כפר סבא נמצאת במקום הראשון בארץ ברמת המוגנות והביטחון בבתי הספר, בקרב מקום שני בארץ בהישגי המיצב, במקום רביעי בארץ בהישגי הזכאות לבגרויות, וכן באחוז ההשקעה בתלמיד.
  • המחקר ערך השוואה לגבי 16 הערים הגדולות בארץ.

ממחקר שערך עיתון דה מארקר ופרסם היום (יום שלישי)  עולה כי רמת החינוך בכפר סבא היא מן הגבוהות בארץ הן מבחינת השקעת העירייה בחינוך, הן מבחינת הישגי התלמידים בזכאות לבגרות הן בתוצאות המיצ"ב והן מבחינת תחושת המוגנות והביטחון  בבית הספר.
במחקר, שבדק את נתוני 16 הערים הגדולות בישראל, נבדקו מספר מדדים וביניהם הישגים במבחני המיצ"ב, אחוז הזכאים לבגרות  שעור האלימות בבית הספר על פי דיווחי התלמידים, ההשקעה התקציבית של העירייה בחינוך ועוד.  הדירוג מבוסס על נתונים שהועברו ממשרד החינוך , משרד הפנים, הלמ"ס וכו'.
מבחינת שיעור האלימות המדווח בקרב תלמידים עולה כי כפר סבא נמצאת במקום הראשון  בארץ מבחינת תחושת המוגנות של התלמידים. בנוסף, מהדירוג עולה כי מבחינת הישגים במבחני המיצ"ב עולה כי כפר סבא נמצאת במקום השני יחד עם רעננה.  מבחינת אחוז הזכאות לבגרות עולה כי כפר סבא נמצאת במקום ה- 4,  כשהפער בין המקום הרביעי לשני הינו אחוז אחד בלבד.  מבחינת תקציב העירייה לתלמיד עולה כי כפר סבא משקיעה כ- 3726 ₪ לתלמיד בתחום החינוך.
מדוברת עיריית כפר סבא, צאלה וקסמן גונן נמסר כי, " אנו גאים בהישגים שפורסמו בעיתון, בעיקר לאור העובדה שאקלים בטוח, מוגנות ורווחתם הנפשית של התלמידים וכל באי מוסדות החינוך שלנו הם בבסיס החזון החינוכי שמוביל אגף החינוך באמצעות תכנית מור"ן (מוגנות ורווחה נפשית) המופעלת ע"י השפ"ח העירוני מעל לעשור שנים ולצידה נוספה לאחרונה התכנית "עיר ללא אלימות". על בסיס זה ניתן להגיע להישגים טובים מאוד שצוינו הן במיצ"ב והן בזכאות לבגרות. חשוב לציין את העובדה שהזכאות לבגרות של בני כפר סבא הלומדים בכל מוסדות החינוך בעיר מצעידה אותנו קדימה למקום הראוי לעיר שמשקיעה משאבים ניכרים בחינוך  -  בסיוע המנהלים וצוותי ההוראה  הטובים בעירנו".