גיוס לצה"ל: כפר סבא בין המובילות בשיעור המתגייסים!

גיוס לצה"ל: כפר סבא בין המובילות בשיעור המתגייסים!

14/11/2013
  • בשיעור גיוס לצה"ל בקרב הגברים ובגיוס ליחידות קרביות בין הגבוהים בארץ.

השבוע פרסם צה"ל את טבלת מדדי אחוזי הגיוס תוך מדידת כל ערי ישראל. בשיעור גיוס לצה"ל בקרב הגברים ובגיוס ליחידות קרביות, כפר סבא מדורגת בעשירייה הפותחת. עם זאת, יש לציין כי מדובר בעיר היחידה הגדולה שנמצאת העשירייה הפותחת וכי כל שאר הראשויות קטנות יותר מבחינת מספר התושבים.

מהמדד המדרג את כל הרשויות בכל הארץ, עולה כי כפר-סבא העיר ממוקמת במקום עשירי מבין כל ערי ישראל בכל הנוגע לגיוס לצה"ל, אחוז הגיוס עומד על 86.3%. (גברים). במקום הראשון נמצאת העיר מודיעין עם 92.8% אחוזי גיוס, אחריה ראש העין עם 86.8% ואחריה יהוד עם 91.8% גיוס.

בבדיקה על פי גיוס ליחידות קרביות העיר מוצבת במקום התשיעי בארץ. בין היתר, במקום הראשון דורגה מודיעין עם 59% גיוס, במקום השני הישוב אלעד עם  56.7% ובמקום השלישי ראש העין עם 56.4%.
בבדיקה שבוצעה על פי אזור השרון - העיר רעננה דורגה במקום השישי עם 54.2%, אחריה כפר סבא במקום התשיעי עם 5.4, הוד השרון במקום ה14 עם 47.6%, הרצליה במקום ה17  עם 46.1% ורמת השרון במקום ה18 עם 46.1% .

יהודה בן-חמו, ראש העיר: "אנחנו גאים בנתונים המרשימים של אחוזי הגיוס הגבוהים ושואפים להגדיל אותם בכל עת אני גאה על תרומתם של בני העיר לחיזוק חוסנה של מדינת ישראל וצה"ל.
אך טבעי כי עיר שבה בה ערך ההתנדבות הוא ערך עליון, עיר שזכתה לאחרונה בפרס ההתנדבות הארצי, שבה פועלים 70 ארגוני מתנדבים, ומחצית מבני הנוער מתנדבים במגוון מסגרות, תגיע גם לדירוג גבוה בגיוס לצה"ל.
אנו פועלים רבות לעידוד הגיוס לצבא, במסגרת החינוך הפורמאלי וכן במסגרת החינוך הבלתי פורמאלי. כל העשייה החינוכית בביה"ס מבוססת על התפיסה שאנו פועלים ומחנכים את הדור הבא שיעצב את החברה ומדינת ישראל לעתיד. אני מאמין כי תשתית נכונה לחברה בריאה, תלויה בראש ובראשונה בחינוך הניתן לבניה, לפיכך מערכת החינוך השקיעה שנים של חשיבה, אהבה ואת הכוחות הכי טובים כדי שבני הנוער יספגו את אותם חומרים שהם יסוד ליבינו החזק של העם. תחום הכנה לצה"ל בעיר כפר-סבא מקבל תעדוף ומשאבים משמעותיים ביותר בעירייה. קיים שיתוף פעולה ותיאום מלא בין כל הגורמים העירוניים כולל אגף החינוך ובתי הספר התיכוניים, מחלקת הרווחה, השירות הפסיכולוגי, האגודה למען החייל, מרכז הקליטה, ארגוני מתנדבים, אגף הנוער והמרכז לצעירים וכן קשר עם גורמים חוץ עירוניים: צה"ל, משרד הביטחון, הלשכה להכוונת חיילים משוחררים ועוד".