העיר כפר-סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי

העיר כפר-סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי

בתחרות היוקרתית של "המועצה לישראל יפה"
19/11/2013
העיר כפר-סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי (הגדל תמונה)
  • העיר כפר סבא ממשיכה במסורת רציפה של זכיות, לאחר שאשתקד קיבלה בתחרות השנתית של "המועצה לישראל יפה" את אות דגל היופי.
  • ראש העיר: "כפר-סבא הינה בין הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה".

בטקס מרשים ורב משתתפים הוענקו לעיריית כפר סבא 5 כוכבי יופי על זכייתה בתחרות היוקרתית תחרות 'קריה יפה ומקיימת בישראל יפה 2013' של "המועצה לישראל יפה". התעודה הוענקה לנציגי העירייה מ"מ ראש העיר צביקה צרפתי ומנהל אגף איכות הסיבה מאיר אלקיים בידי מנכ"ל משרד הפנים ד"ר אמרני.
תחרות קריה יפה ומקיימת בישראל יפה, הנערכת בחסות משרד הפנים, הינה אחת מהבולטות ביותר שבתחרויות המועצה לישראל יפה. היא נערכת מדי שנה החל משנת 1993, ומשתתפות בה ערים, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות וישובים במועצות אזוריות, המתמודדות על קבלת כוכבי היופי של המועצה, כל אחת לפי סיווגהּ.
מספר הרשויות המקומיות המשתתפות בתחרות הולך וגדל מדי שנה, דבר המעיד על הצלחה רבה בהגשמת יעדיה של התחרות – הטמעת ההכרה בחשיבות טיפוח הסביבה העירונית לאיכות החיים של התושבים.
התחרות מעודדת פיתוח של הסביבה העירונית על פי העקרונות המודרניים, המכתיבים יצירת שיווי משקל נאות בין הבנייה האורבנית לטיפוח הריאות הירוקות. זאת, תוך כדי הקפדה על מניעה של מפגעים סביבתיים וחזותיים והנעת תהליך של שיפור מתמיד באיכות חיי התושבים. רשויות רבות הפכו את ההשתתפות בתחרות למסורת, דבר שתוצאותיו ניכרות בחזותן של אותן הרשויות. התושבים הגרים ב"קריות היפות", למיניהן, נהנים מהשקעה באיכות החיים המתבטאת בניקיון העיר, בשמירה על ערכי הטבע והנוף ובטיפוח הרחובות, הגנים ושאר הפינות במרחב הציבורי בישוב. יש לציין כי בשנה שעברה קיבלה עיריית כפר סבא גם את אות דגל היופי של המועצה לישראל יפה.

ראש העיר, יהודה בן-חמו: " מיקומה של העיר, אוכלוסייתה ואיכות החיים בה, מהווים מוקד משיכה לתושבים חדשים מחד, ומקור להתבססות בני המקום בעיר מאידך. כפר-סבא הינה בין הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה. העיר מקפידה על ניהולה המקצועי והממוקד בהשגת תפוקות מרביות מהמערכות העירוניות, עידוד ותמיכה במפעלי התנדבות בעיר, ושמה דגש מיוחד על איכות הסביבה

בתוכניות העבודה והתקציב. יופייה של כפר-סבא נובע מהשקעה רבה של משאבים ותשומות לטובת החזות, הנוי ואיכות הסביבה בעיר. אני גאה על כך שההשקעה הרבה שלנו בטיפוחה של העיר באה לידי ביטוי במסורת רציפה של זכיות ואותות הוקרה שניתנו לעיר במהלך השנים האחרונות. אני גם יכול להבטיח כי בכל הקשור לאיכות הסביבה ואיכות חיי תושבינו תמיד נשאף להשתפר ולהתקדם".