5 כוכבי יופי למקלטים של כפר-סבא

5 כוכבי יופי למקלטים של כפר-סבא

עיריית כפר סבא זכתה, זו השנה הרביעית ברציפות, ב-5 כוכבי יופי בתחרות רשויות בתחום אחזקת מקלטים ציבוריים של המועצה לישראל יפה ופיקוד העורף.
23/01/2014
5 כוכבי יופי למקלטים של כפר-סבא (הגדל תמונה)

עיריית כפר סבא זכתה ב- 5 כוכבי יופי בדירוג כולל בתחרות רשויות בתחום "אחזקת מקלטים ציבוריים בישראל יפה". בתחרות, אותה יזמה המועצה לישראל יפה בשיתוף עם פיקוד העורף, נבדקו בידי צוות הערכה מקצועי 6  מקלטים ברחבי העיר.
מטרת התחרות היא לעודד את הרשויות המקומיות להגביר ולשפר את פעילותן בתחום אחזקת המקלטים הציבוריים, תוך הגברת המעורבות והמודעות של הקהילה לחשיבות הנושא.
התחרות כוללת מקלטים ציבוריים, ביניהם גם דו-תכליתיים, שהם מקלטים המשמשים את הקהילה למטרות שונות גם בשגרה. המקלטים המשתתפים נבחנים על פי מספר קריטריונים של מוכנות, חזות ותחזוקה, כולל: חזות פנימית, חזות חיצונית, הימצאות ותקינות מערכות שירותי העזר הנדרשות בחירום, הימצאות ותקינות אמצעי כיבוי ואמצעי תקשורת, נהלי תחזוקה שוטפת, נהלי תגובה בחירום ותיאום ושיתוף פעולה עם פיקוד העורף.
צוות ההערכה ציין בדו"ח, אותו הגיש, כי העירייה מטפלת ברצינות בנושא המקלטים בעיר וכי קיימים נהלים מסודרים לגבי פתיחת המקלטים בשעת חירום והפעלת צוותים בשעת חירום, סיכומים של וועדת מלח העירונית, וכן תרגולים מסודרים אותם ביצעה העירייה במסגרת כוננות אמת וגם במסגרת התרגיל נקודת מפנה 7 של פיקוד העורף.  בנוסף קבע צוות ההערכה כי המקלטים מתוחזקים ברמה טובה ואף ציין כי קיים שיתוף פעולה טוב עם פיקוד העורף וכן פעילות משותפת עם הקהילה באחזקת המקלט.
יש לציין, שבעיר קיימים  65  מקלטים ציבוריים, המקלטים נבדקים ע"י הגורמים המקצועיים במסגרת התכנית הרב שנתית הכוללת. כל שנה מושקעים תקציבים רבים, לצורכי תחזוקה ומוכנות המקלטים לחירום.

ראש העיר יהודה בן חמו הביע את שביעות רצונו מהתוצאות ואמר כי ,"פרס חשוב זה מצטרף לפרסים רבים נוספים בהם זכתה לאחרונה עיריית כפר סבא. אנו רואים חשיבות רבה בכל הקשור להיערכות לשעת חירום ומשקיעים משאבים רבים באחזקה, טיפול שוטף וטיפוח של המקלטים. אנו עושים רבות גם בתחום הכשרתם של צוותים מיומנים שיסייעו לנו בעת חירום מתוך האמונה כי התגובה והפעולה של הרשות המקומית בשעות הראשונות של אירוע כלשהו הינה קריטית. ברצוני להודות לאורי טל למר מיכאל זלדין מנהל מח' תחזוקת מבנים ושל עובדי המחלקה מר רמי ניסן ומר זאק אברהם על שיתוף הפעולה. אני בהחלט שמח על התוצאות הטובות והציונים הגבוהים אותם קיבלנו בתחרות ומבטיח כי נמשיך לקדם את כל נושא המקלטים והיערכות לשעת חירום בעיר לרווחת התושבים".
אורי טל, ממונה חירום וביטחון עיריית כ"ס, "עיריית כפר סבא נערכת כל ימות השנה בנושא אחזקת מקלטים ומפעילה צוותים מקצועיים שבודקים את המקלטים ובמידת הצורך מטפלים  בליקויים שונים שמתגלים. הרשות משקיעה תקציב ניכר בכל הקשור למוכנות העירונית לשעת חירום. אני בהחלט גאה בפרס שקיבלנו ומקווה כי נמשיך לפעול במרץ גם במהלך השנה הקרובה".