פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא

פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא

הפרס הוענק השבוע לראש העיר על-ידי שר הפנים, גדעון סער.
12/02/2014
פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא (הגדל תמונה)

בין הקריטריונים שנבדקו:

שר הפנים גדעון סער העניק לראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו תעודת הוקרה על ניהול כספי תקין לשנים 2012-3013,  בטקס חגיגי בבנייני האומה בירושלים. בטקס לקחו חלק צביקה צרפתי, סגן ומ"מ ראש העיר, מנכ"ל העירייה אשל ארמוני, גזבר העירייה שגיא רוכל וצוות הגזברות, אשרת גני גונן מנהלת אגף כ"א וצוות האגף, יעל גורן יו"ר מועצת הנוער ואופק נגב סגן יו"ר מועצת הנוער ועובדים נוספים שהגיעו לכבד את המעמד.

עיריית כפר-סבא זכתה בפרס חשוב זה לאחר שעמדה בכל הקריטריונים המחמירים שקבע המנהל לשלטון מקומי במשרד הפנים לרשויות המקומיות.
בין הקריטריונים שנבדקו - ניהול כספי וארגוני תקין הכוללים איזון ויעילות תקציבית, הענקת הנחות בארנונה ומחיקת חובות בהתאם לנהלים, התקשרויות עם נותני שירותים כדין, הענקת תמיכות בהתאם לנוהל קריטריונים, התנהלות תקינה בפיקוח על תאגידים עירוניים, העדר ליקויים בתחום שכר וכ"א, סגירת ספרים במועד הקבוע בחוק, דו"ח כספי מבוקר ללא הסתייגויות, התנהלות ועדות הכספים, התנהלות מועצת העיר, ועדות תכנון ובניה ועוד. הזכאות לפרס ניתנת על בסיס עמידת הרשות העירונית בתנאי סף גבוהים במיוחד הן בתחום המנהל הכספי והן בתחום המנהל הארגוני, וכן קבלת חוות דעת חיובית ממבקר חיצוני נבחר מטעם משרד הפנים.
יש לציין כי בתקציב העירוני 2014 הושם דגש על כל נושא הפיתוח התעשייתי, הקמת אזור תעשיה חדש במזרח העיר – כ"ס 50/1  והפיכתה של העיר למקור משיכה לחברות ובעלי עסקים תוך חיזוקם של העסקים הקיימים. פיתוחה של העיר כמרכז עסקים תומך במגמה הנוכחית העולמית המתקדמת הירוקה, המתמקדת בקיימות של שילוב מגורים ותעסוקה, וכל זאת, במטרה לייצר הכנסות לעיר, מקורות תעסוקה, פיתוח ושגשוג העיר תוך עידוד יזמות מקומית בתחומי ארנונה אטרקטיבית לעסקים, מסלול אור ירוק הנדסי וייעול תהליכים בירוקרטים.
ראש העיר יהודה בן חמו הודה לשר הפנים במילים חמות ואמר שהוא מקבל את הפרס בשם עובדי העירייה, שעושים עבודה נאמנה ואחראית למען תושבי העיר. "פרס הניהול התקין מעיד על ההתנהלות האחראית והמבוקרת של עיריית כפר סבא. אנו עובדים קשה כל השנה על מנת להעניק שירות טוב לתושבים בעיר ומנסים כל הזמן להשתפר ולהתייעל והפרס הוא עדות שמאמצינו הם לא לשווא. ואכן, לא בכדי אנו מקבלים את הפרס המכובד מספר רב של  שנים ברציפות. ברצוני להודות לכל אחד ואחת מעובדי העירייה על עשייה ברוכה למען ציבור התושבים בעיר. למנכ"ל העירייה אשל ארמוני על הובלת הספינה הגדולה שלנו, פעמים רבות במים סוערים, באכפתיות ובאחריות, לגזבר העירייה שגיא רוכל גזבר ולצוותו, למנהלת אגף הכנסות דבורה הררי ולכל צוותה על עבודה ברוכה ומאומצת".
אשל ארמוני מנכ"ל העירייה: " כפר-סבא הינה אחת הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה, והמשימה המאתגרת העומדת בפנינו בשנה זו ובשנים הבאות אחריה היא לקדם, לשפר ולהגיע להישגים בכל התחומים מבלי שרמת השירותים הניתנת לתושבים תיפגע וכל זאת תוך שמירה על כללי מנהל תקין. זוהי המטרה שניצבת כל הזמן לנגד עינינו".
שגיא רוכל גזבר העירייה אמר, " אני שמח שלמרות הקושי שאנו עומדים בפניו והאתגרים הרבים מולם אנו ניצבים השנה, הצלחנו לשמור על איזון תקציבי תוך נקיטת מדיניות מרסנת ושמירה על כללי מנהל ונוהל תקינים".