כפר סבא מובילה גם בשיעור הגיוס לצה"ל

כפר סבא מובילה גם בשיעור הגיוס לצה"ל

6/03/2014
כפר סבא מובילה גם בשיעור הגיוס לצה"ל (הגדל תמונה)

העיר כפר סבא, בין עשרת המקומות הראשונים בארץ בשעורי הגיוס והשירות הצבאי
ראש אכ"א אלוף אורנה ברביבאי העניקה השבוע לראש העיר מגן הערכה לתרומת העיר לצה"ל

העיר כפר סבא ממשיכה להוביל בכל הקשור באחוזי גיוס בני הנוער לצה"ל. ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו קיבל בטקס חגיגי ורב משתתפים שנערך בבקו"ם בתל השומר, תעודת הוקרה והערכה  מידי אלוף אורנה ברביבאי ראש אגף כוח אדם בצה"ל. בנוסף, סייר בבקו"ם והכיר מקרוב שוב את שרשרת החיול.  אל סיורו של ראש העיר בבקו"ם הצטרפו ד"ר שני דבי חברת מועצת העיר, אמיר קולמן חבר מועצת העיר שירה כץ מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה בעירייה ועדי דרי מנהלת תחום צעירים בעירייה..
תעודת ההוקרה ניתנה לראש העיר יהודה בן חמו ולעיר כפר סבא על הישגים מרשימים בשעורי הגיוס והשירות הצבאי המשמעותי בשנת 2013 ותרומתם של בני העיר לחיזוק חוסנם של מדינת ישראל וצה"ל.
לאחרונה הוקמה ועדה לקידום והגברת המודעות לגיוס לצה"ל בקרב תושבי העיר. הועדה הוקמה על ידי דבי שני, חברת מועצת העיר ומי שאחראית על הקמת הועדה לניצול הזכויות לניצולי שואה.
אלוף אורנה ברביבאי אמרה בטקס כי התמודדות עם נתוני גיוס מתחילה בהקשר המשפחתי הבסיסי המגיע במשולב עם ערכי קהילה מחנכת. "בשנים האחרונות התפתחה תובנה שהחיבור של הצבא לרשות הוא חשוב ביותר. אנו לא מדברים על גיוס בלבד אלא על הצורך בשירות משמעותי  ולכן קיימת מדידה של מי שהתגייס שלאן הלך. המפגש הנוכחי מלמד על האופן שבו אנו תופסים את התפקיד שלכם, מגלים מעורבות, שולטים בפרטים, רואים עצמך שותף וכאן הקשר ישיר בגיוס. שינה חשיבות רבה לקשר ההדוק עם הרשויות דווקא במצב הרגיש בו נמצאת מדינת ישראל והמציאות האזורית הלא ודאית.
תחום הכנה לצה"ל בעיר כפר-סבא מקבל תעדוף ומשאבים משמעותיים ביותר בעירייה. קיים שיתוף פעולה ותיאום מלא בין כל הגורמים העירוניים כולל אגף החינוך ובתי הספר התיכוניים, מחלקת הרווחה, השירות הפסיכולוגי, האגודה למען החייל, מרכז הקליטה, ארגוני מתנדבים, אגף הנוער והמרכז לצעירים וכן קשר עם גורמים חוץ עירוניים: צה"ל, משרד הביטחון, הלשכה להכוונת חיילים משוחררים ועוד.
ראש העיר יהודה בן חמו "מילאה אותי תחושת הגאווה האישית לנוכח הנתונים המרשימים על אחוזי הגיוס והשירות בצה"ל. על צבא הגנה לישראל לטפח את פעילות שבוע הגדנ"ע. מדובר בשבוע משמעותי ביותר ולכן צריך לאפשר לכל בני הנוער להתנסות בו.  העובדה שבני נוער רבים כל כך מתגייסים לצבא ומשרתים בתפקידים משמעותיים וחשובים, מצביעה על כך שההשקעה ארוכת השנים והחינוך הערכי,  אותו הם רוכשים במסגרת הבית ספרית העירונית נושאת בהחלט פרי. אני מודה לאגף החינוך  ולצוותים החינוכיים בבתי הספר בעיר , לשירה כץ מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה בעירייה וצוותה על העבודה הנפלאה שנעשית בתחום ההכנה לצה"ל ותורמים להישגים המרשימים של העיר, לדבי שני, חברת מועצת העיר האמונה על התחום, שמובילה ועדה להגברת המודעות לגיוס לצה"ל ולכל מי שמקדם את הנושא בעיריית כפר סבא."
שירה כץ מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה בעירייה, " בתי הספר בעיר והמחלקה לנוער, צעירים וקהילה עמלים רבות בכדי לתת מענה על מגוון תכניות שמטרתם העלאת המוטיבציה לגיוס משמעותי בצבא. מרכז הצעירים  מלווה את החיילים לאורך השירות הצבאי וגם בשחרור. נמשיך לפעול כדי לתת מענה לפעילות חשובה זו".