העירייה פנתה לייעוץ משפטי בנושא מפעל בראון

העירייה פנתה לייעוץ משפטי בנושא מפעל בראון

2/06/2014

עיריית כפר סבא פנתה השבוע לקבלת ייעוץ  משפטי ממשרד עורכי הדין צלרמייר, פילוסוף ורודובסקי בע"מ וממשרדי עו"ד נוספים, וזאת מכיוון שמזה תקופה ארוכה לא מצא המפעל כל פתרון לבעיות מטרדי הריח העולים מהמפעל ופוגעים באיכות חיי התושבים. עיריית כפר סבא בוחנת כעת גם את האפשרות לנקוט צעדים במישור של הקטנת שעות הפעילות של מפעל בראון תוך שינוי תנאי רישוי העסק של המפעל וכן בוחנת את כל ההיבטים המשפטיים הקשורים לנושא.
כמו כן, אשל ארמוני מנכל העירייה בשיתוף עם התושבים פועלים לבדיקת כלל הנושאים הקשורים להפעלתו של המפעל מול המשרד לאיכות הסביבה וגורמים רלוונטיים נוספים.
במשך תקופה ארוכה מתנהלת עיריית כפר סבא מול מפעל בראון במטרה לפתור את מטרדי הריח, למרות מאמציו של המפעל ומאחר שלא הגיע הנושא לידי הסדרה התקבלה החלטה בעירייה לפנות לגורמים משפטיים על מנת, שיסייעו לה ולתושבי השכונה להגיע לפתרון הבעיה.
מפעל בראון הינו מכון תערובת המייצר מזון לעופות. מדובר במפעל משפחתי, בניהולו של קובי בראון.  עיריית כפר סבא החלה לטפל בנושא לאחר שבשנה האחרונה הגיעו לאגף איכות הסביבה בעירייה תלונות רבות בנוגע למטרדי ריח שנבעו מפעילותו של מפעל בראון הממוקם בסמוך לשכונה הירוקה.
ראש העיר יהודה בן חמו הורה בשעתו על הקמת צוות חשיבה ברשות סגני ראש העיר צביקה צרפתי ועילאי הרסגור ובו היו שותפים גורמי המקצוע מהאגף לאיכות הסביבה בעירייה וכן נציגים מהמשרד להגנת הסביבה. בנוסף,  ועל מנת למצוא פתרון לסבלם של התושבים שכרה עיריית כפר סבא את שירותיה של ד"ר רבקה קולטון, שנחשבת לאחת המומחיות בארץ בנושא מטרדי ריח. צוות החשיבה המשותף שכלל גם את התושבים דן בנושא ובדק אותו בצורה מעמיקה ואף קיים ישיבות רבות בנושא עם כל הנציגים הרלוונטיים כולל עם נציגי המפעל. בעקבות התערבות העירייה, נערכו בדיקות במפעל וכן סקר פליטות ריח. לאחר בחינה מדוקדקת של הנושא נדרש המפעל להתקין מתקן ייחודי, שמטרתו להפחית את הריחות. מתקן נוסף הותקן בימים אלה על ארובה שנייה במפעל וצוות המומחים בודק את התוצאות. במקביל נערכו בדיקת מעבדה מעמיקות, ניתוחים לתוצאות דיגומי ריח ובחינת יעילות  המתקן. אולם למרות כל המאמצים לא נשאו הניסיונות  פרי וכעת שוקלת העירייה את המשך צעדיה.

ראש העיר יהודה בן חמו, "כבר זמן רב שאנו פועלים למניעת מטרד הריחות שנגרם עקב פעולתו של מפעל בראון כשבראש מעינינו ניצבים התושבים. הפעילות שלנו היא פנימית ורוב התושבים לא מודעים לפעולות שאנו מבצעים. לאחר שכל המאמצים לא נשאו פרי ולא חל כל שיפור בכל הקשור לטיפול במפגעי הריח החלטנו לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לנסות לפתור את הבעיה בדרכים אחרות. ברצוני לומר כי העירייה עשתה ותעשה הכל על מנת להבטיח איכות החיים הולמת לתושביה".