אומרים לא לאלימות במגרשי הספורט במועדון בית"ר כפר סבא

אומרים לא לאלימות במגרשי הספורט במועדון בית"ר כפר סבא

9/06/2014
אומרים לא לאלימות במגרשי הספורט במועדון בית"ר כפר סבא (הגדל תמונה)

מגרש הספורט יכול להיות גם מקום בו רוכשים ערכים, כך למדו שחקנים במסגרת תכנית ייחודית של עמותת "ערכים בספורט" במועדון הכדורגל בית"ר כפר סבא. את התוכנית יזמו במשותף מחלקת הספורט בעיריית כפר סבא, החברה הסכנותית  ע"ש שושנה ופנחס ספיר, ותכנית "עיר ללא אלימות" ובית הקפה קקאו שנתן את חסותו לפעילויות.
במסגרת התכנית זכו השחקנים לסדנאות העצמה וליווי ערכי וחינוכי , תוך מתן במה לביטוי אישי ושילוב היבטים של ספורט הוגן, עבודת צוות, התנהגות ספורטיבית, התמודדות עם הצלחה וכישלון. חלק מהותי נוסף בתכנית הוא ליווי המאמנים והצוות הניהולי שעוברים סדנאות העצמה ומתן כלים, לאור התפיסה בדבר דמותו רבת ההשפעה של המאמן על קבוצתו והיותו סוכן השפעה לא רק מקצועי, אלא ערכי וחינוכי.  השבוע התקיים מפגש סיכום של שנת הפעילות ובו נכחו כל השותפים לתוכנית וכמובן בני הנוער- השחקנים. מספר שחקנים אשר לוקחים חלק פעיל בפעילות המרכז בפרט ובפעילות התכנית בכלל סיפרו  על שיעורים שמועברים בצורה חווייתית ומהנה, החיבור לסטודנטים, האווירה הלימודית והחברתית החיובית כאחד.
אדריאן דרפל, אבא של גל שחקן במועדון אמר כי, "כששמענו על התכנית הזו מאוד הופתענו. השילוב של  לימודים וספורט היה נשמע מוזר אך מעניין ואתגרי. היום לאחר כמה חודשים מאז התחילה התכנית, אני יכול להגיד בביטחון שזה שילוב מנצח. התמיכה שהוא מקבל כאן היא ברמה כל כך גבוהה ועוצמתית שקשה לתאר ואין לה מחיר" .

לאחר מכן סיפר מאמן במועדון על הכלים המקצועיים והערכיים שקיבלו לצד טיולים מעשירים וגיבוש הצוות.
ראש העיר יהודה בן חמו אמר כי, " מדובר בפרויקט חשוב שעשוי לחולל שינוי בהתנהגות במגרשי הספורט. ישנה חשיבות רבה ללמידה של מהי התנהגות שהולמת ואני שמח כי שחקני ביתר כפר סבא קיבלו את ההזדמנות להוביל את השינוי. הכלים שהם קיבלו במסגרת הסדנאות שעברו יסייעו להם להוביל את השינוי במגרשי הספורט ולהפוך אותם למקומות שנעים להגיע אליהם. אני מברך את כל העושים במלאה ומקווה כי הפרויקט יימשך גם בעתיד ".
צביקה צרפתי סגן ראש העיר ומ"מ: "פרויקט ערכים בספורט פועל כשנה ונוכחנו לראות שיש חשיבות רבה מאוד לתכנים החינוכיים והערכיים  שמועברים למאמנים ולספורטאים. המעטפת שנתנה התוכנית לספורטאים ולמאמנים יעשו את אותם ספורטאים  הרבה יותר טובים ויוסיפו להם ערכים נוספים מעבר לעיסוק בספורט"
שאול מיטלברג מנהל רשות הספורט העירונית: "זו זכות להיות חלק מפרויקט זה, ואנו שמחים שזיכינו בכך את ספורטאי בית"ר כפר סבא. אנו מאמינים שהספורט מהווה פוטנציאל חינוכי רב. עמותת ערכים בספורט תרמה בשנה זו רבות לחיזוק והעצמת הילדים והמאמנים ונתנה להם כלים  להתמודדות ולהתנהגות הולמת וערכית בחברה בכלל ובקבוצה בפרט"
עליזה רגב מנהלת החברה הסכנותית על שם שושנה ונפחס ספיר: "אני גאה שהצלחנו להקים את מרכז הלמידה ואני מאמינה שבשנה הבאה אנו נשלש ונרבע את כמות הילדים.  הלימודים הם בנפשנו  ועתידנו"
שירלי זלצר מנהלת תכנית "עיר ללא אלימות": "אנו עדים לא פעם בתקשורת לתופעת של אלימות במגרשי הספורט ועל כן אנו פועלים לקידום תכניות המעודדות סובלנות, משחק הוגן ושוללות כל שימוש בביטוי אלימות.  אנו מברכים על השיתוף פעולה עם עמותת ערכים בספורט אשר פועלת לקידום מטרה חשובה זו.  אבקש להודות לסגן ראש העיר צביקה צרפתי, למחלקת הספורט, החברה הסכנותית  ובית קפה קקאו נותן החסות, על השותפות האמתית למען בני הנוער בעיר".
אשר אלקובי מנהל מח' הנוער בית"ר כפר סבא: אני מברך על הפרויקט והחבירה לעמותת "ערכים בספורט" השנה. אני מודה לעיריית כפר סבא, מחלקת הספורט, החברה הסכנותית, עיר ללא אלימות ועמותת ערכים בספורט, ששלחו לנו את המתנה שהילדים מתברכים בה ומעשירים  הן את הנושא הלימודי והן את הערכים בספורט. אני מקווה שהפרויקט ימשיך במועדון בשנים הבאות. להמשיך לקדם את ילדי המחלקה מבחינה לימודית וערכית".