דגנים מלאים בתפריט החדש של גני היול"א

דגנים מלאים בתפריט החדש של גני היול"א

10/06/2014
  • חברות הקייטרינג פרבר וחברת לאנצ' טיים (שליס) הן החברות שנבחרו לספק מזון לילדי גני היול"א בעיר. החברות החדשות יחלו לספק מזון החל מה- 1 ליוני 2014.

בשנה האחרונה החלה עיריית כפר סבא בתהליך לשיפור המזון המוגש לילדים בגני יול"א. במסגרת תהליך זה הוקם צוות תזונה. הצוות המורכב מדיאטנית קלינית ויועצת תזונה מומחית. הצוות אחראי על ביקור בגנים, הדרכות לצוותים, מתן מענה לבעיות, בקרה על חברות הקייטרינג, השתתפות בהכנת המכרז, ובניית תפריט. בהמשך לפעילות זו יצאה העירייה עם מכרז לבחינת חברות קייטרינג חדשות שיספקו מזון לגני היול"א. חברות הקייטרינג שניגשו למכרז הוערכו על-ידי וועדה שהורכבה מצוות התזונה, נציגת וועד ההורים, נציגת העירייה ממחלקת ילדים ונציגת הגננות. במכרז זה התייחסו בין השאר, לנושאים הבאים- עמידה בתנאים תברואתיים ע"פ התקנים הנהוגים, עמידה בלוחות זמנים, גמישות במתן מענה במקרים יוצאי דופן, אופן הובלת המזון ואיכות כלי הקיבול וכן בדיקות מעבדה תקופתיות. בסיומו של תהליך נבחרו 2 חברות מומלצות שיספקו לילדים מזון על פי תפריט מיוחד שנבנה יחד עם צוות התזונה. השנה ישולבו בתפריט גם מאכלים על בסיס דגנים מלאים. הדגנים המלאים שיכנסו השנה יהיו קוסקוס שבחלקו מלא ולחם מלא שיסופקו רק בחלק מהימים. וכל זאת תוך כדי בקרה ותצפיות בגנים על אופן הטמעת המזון אצל הילדים.

יהודה בן חמו ראש העיר, "עיריית כפר סבא ראתה ותראה תמיד לנגד עיניה את בריאותם של ילדינו. במהלך חצי השנה שחלפה קיימנו תהליך משמעותי לשיפור המזון המוגש לילדים בגני יול"א. במסגרת תהליך זה הוקם צוות תזונה שכלל דיאטנית קלינית ויועצת תזונה ונבחנו הצעותיהם של חברות קייטרינג שונות במטרה לשפר את איכות המזון המוגשת לילדים. אני שמח לבשר כי עמדנו במשימה וכבר במהלך השנה הנוכחית יוכנסו שינויים בתפריט היומי של הילדים. אני מקווה כי בשנה הבאה נבצע צעדים נוספים תוך שימת דגש מתמיד על בריאות ילדינו".

אביטל פס סגנית מנהלת אגף החינוך בעיריית כפר סבא, "בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות הצריכה של דגנים מלאים לבריאות שלנו. יחד עם זאת, אנו מודעים לכך שחלק מהילדים לא התנסו ולא רגילים לדגנים מלאים ולכן נדאג שהחשיפה תהיה מבוקרת, גמישה והדרגתית עד כמה שניתן. צוות התזונה ילווה ויתמוך בגננות ובצוותים בתהליך הכנסת הדגנים המלאים. כמו כן נעמוד לרשותכם במקרה של שאלות או בעיות המתעוררות בנושא התזונה עם ילדכם".