משדרגים את גינת המשחקים בסמטת אנוש

משדרגים את גינת המשחקים בסמטת אנוש

11/06/2014
משדרגים את גינת המשחקים בסמטת אנוש (הגדל תמונה)
  • בהמשך לתוכנית לשדרוג גני המשחקים בעיר הותקן משטח בטיחות חדש בגן אלונים בעלות של כ-50,000 ₪.

גינת המשחקים הייחודית הממוקמת בסמטת אנוש בין רחוב בן יהודה לאז"ר, עוברת בימים אלה שדרוג מקיף בעלות של כ-200 אלף ₪ כחלק מתוכנית העבודה.  גינת המשחקים נחשבת לגינה ייחודית  משום שהיא ממוקמת בתוך בריכת מים ישנה שיצאה משימוש. את הפרויקט מובילה מחלקת גנים ונוף בעיריית כפר סבא. במסגרת שדרוג הגן יוחלפו כל מתקני המשחקים בגן ויותקנו מתקני משחק צבעונים ואטרקטיביים . כמו כן, תותקן רשת הצללה צבעונית שתאפשר שימוש בגינת המשחקים גם בשעות החום ומשטח בטיחותי במקום משטח החול שהיה מצוי בגינה זו. במקביל יתבצעו עבודות פיתוח שונות בגינה לרווחת התושבים.
בנוסף, בהמשך לתוכנית לשדרוג גני המשחקים בעיר הסתיימה התקנתו של משטח בטיחות חדש בגן האלונים (רחוב משעול הגיל) בעלות של כ-50,000 ₪, ובשבועות הקרובים יותקן משטח בטיחות דומה בגן הציבורי שברחוב רוטשילד (סמוך לבי"ס אוסישקין) בעלות כספית דומה. העבודות הינם במסגרת תכנית העבודה של מחלקת גנים ונוף ששדרגה במהלך השנה הנוכחית מספר רב של גנים ברחבי העיר ברמות שונות של שדרוג ושיפוץ בהתאם לצרכים.
ראש העיר יהודה בן חמו, "עיריית כפר סבא מתנהלת בצורה מסודרת ומאורגנת בכל הקשור בשיפוץ גנים ציבוריים וגינות משחקים ברחבי העיר. מידי שנה אנו משקיעים בשדרוגם של גנים רבים ככל האפשר בהתאם לצרכים ולתקציב. אני בהחלט שמח שתושבי השכונה יקבלו גן מטופח ומושקע שבו יוכלו תושבי העיר לבלות זמן איכות עם הילדים. ברצוני לנצל את ההזדמנות ולקרוא לתושבים להקפיד לשמור על שלמות הגן והמתקנים לרווחת כולנו".
עילאי הרסגור-הנדין סגן ראש עיריית כפר סבא, "כל ילדי כפר סבא זכאים למתקני משחק הולמים ובטיחותיים. לכן, לפי תכנית עבודה מסודרת, משודרגים הגנים בזה אחר זה בכל שכונות העיר. גן המשחקים בסמטת אנוש, שהיה בעבר בריכת מים, הוא דוגמא מצוינת להתחדשות של מתקני ציבור ושימוש חוזר במבנים קיימים, בהתאם לחזון הקיימות".
אורן וולשטיין מנהל מחלקת גנים ונוף בעיריית כפר סבא אמר כי, "בשדרוגו של הגן הושקעו משאבים רבים ואני מקווה כי התושבים ידעו להעריך זאת וישמרו על המתקנים השונים לרווחת כולם. שדרוג גן זה הינו חלק מתוכנית העבודה לשנה זו, ואני מקווה שבעתיד נראה שינויים נוספים וחדשניים  בשטח לרווחת התושבים".