ראש העיר לשר החינוך: "הפחת מספר התלמידים בכיתות"

ראש העיר לשר החינוך: "הפחת מספר התלמידים בכיתות"

ראש העיר בקריאה לשר החינוך שי פירון: "אנו בעיריית כפר סבא תמימי דעים עם ההורים המבקשים להפחית את מספר התלמידים בכיתה וחשים כי הקטנת מספר התלמידים בכיתות תיטיב עם התלמידים והמורים כאחד".
11/06/2014

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו פנה במכתב לשר החינוך שי פירון בנושא הקטנת מספרם של התלמידים בכיתות. לדבריו, נתוני דו"ח ה-OECD מצביעים על כך שישראל נמצאת במקום השלישי בצפיפות הכיתות בבתי הספר. מדובר בנושא משמעותי וחשוב מעין כמוהו שעולה לכותרות השכם וערב. אולם למרבה הצער אינו זוכה לתשומת הלב הראויה לו ונזנח לרוב בשל בעיות תקציביות.
ראש העיר יהודה בן חמו ציין כי, "בשנים האחרונות עוברת העיר כפר סבא שינויים דמוגרפיים מהירים ומבורכים. בצד שכונות חדשות אשר נבנות בה ומשפחות חדשות שנקלטות, קיים גם מעבר של משפחות משכונה לשכונה. בשל כך אנו נאלצים להתמודד עם פתיחת מסגרות חדשות ובצד זה עם צמצום כיתות בבתי ספר קיימים. הצורך בצמצום כיתות מקשה מאוד, הן ברמת הארגון והן ברמת הפרט. ברמת הארגון מנהלים צריכים להתמודד עם ארגון מחדש של הכיתות, הוצאת כוח אדם והכנה של תלמידים והורים למהלך. ברמת הפרט – התלמידים חווים מעברים ושינויים מיותרים המקשים עליהם, מה גם שהמהלך מוביל להגדלת מספר התלמידים בכל כיתה והתלמידים נאלצים ללמוד בכיתות צפופות. על רקע השינויים הללו, הולכות ומקצינות גם תופעות של תלמידים ליקויי למידה ותלמידים עם קשיים אחרים המשובצים בכיתות הרגילות וזקוקים לסיוע פרטני".
ראש העיר הוסיף כי, "אמנם מעולם לא הוכח באופן חד משמעי כי הפרמטר של הקטנת מספר התלמידים בכיתות הינו ערובה להישגים גבוהים של המערכת ושל תלמידיה, אולם מי כמוך, הנושא את דגל הלמידה המשמעותית, מבין עד כמה חשוב לתת יחס אישי לכל פרט, לקדם כל תלמיד , לתמוך ולסייע, דבר שהופך להיות מורכב הרבה יותר בכיתות צפופות.
אנו בעיריית כפר סבא תמימי דעים עם ההורים המבקשים להפחית את מספר התלמידים בכיתה וחשים כי הקטנת מספר התלמידים בכיתות תיטיב עם התלמידים והמורים כאחד. יחד עם זאת אנו כפופים לתקנות ולהנחיות של משרד החינוך אשר קבע עבורנו תקנים מחייבים בכל הקשור למספר התלמידים בכיתות. אנו מודעים למדיניות המשרד, שמבקש למנוע מצב שבו מתקיים אי שוויון בין הישובים השונים כאשר ישובים חזקים מבחינה סוציואקונומית מסוגלים להוסיף מתקציבם לטובת כוחות הוראה נוספים בבתי הספר בעוד שישובים אחרים נאלצים ליישר קו עם מדיניות המשרד. אולם, אנו חשים אזלת יד מול ההורים וטענותיהם הצודקות המועלות בפנינו. עיריית כפר סבא הינה עירייה המשקיעה משאבים רבים בתחום החינוך ובתקציב העירוני לתחום החינוך ישנו נתח משמעותי. אנו חשים כי מחובתנו כחברה המעודדת ומטפחת מצוינות ומבקשת לגדל בוגרים איכותיים וערכיים לבחון את הנושא בצורה מקצועית ומעמיקה".
את מכתבו סיים ראש העיר בפנייה, נרגשת ואישית: "אני פונה אליך, כמי שמוביל תפיסת חינוך הומניסטית, וחותר למצב את מערכת החינוך הציבורית במקום טוב יותר ומוערך יותר, כדי שתתמוך בנו ותסייע לנו. ראשית, אני מבקש שבמקרים, בהם אנו נדרשים לצמצם את מספר הכיתות, שתינתן לנו האפשרות לשמור על מבנה הכיתות הקיים, ולחסוך מעברים ושינויים הפוגעים באווירה הבית ספרית, באיכות הלמידה ובתחושת הפרט החווה שינויים. ושנית, אני מבקש ממך שתפעל בכל דרך העומדת בפנייך לקידומו של נושא חשוב זה שעשוי לתרום בצורה ניכרת לשיפור ההישגים והאווירה הלימודית בבתי הספר".