לומדים להיות ילד זה"ב בגובה העיניים

לומדים להיות ילד זה"ב בגובה העיניים

בפיילוט ראשון מסוגו בארץ תלמידות אולפנת הראל חנכו את תלמידי בתי הספר היסודיים בר אילן ושילה ולימדו אותם את נושא הזהירות בדרכים בגובה העיניים.
19/06/2014
לומדים להיות ילד זה"ב בגובה העיניים (הגדל תמונה)

בנות אולפנת הראל בכפר סבא לקחו חלק בפרויקט ראשון בארץ בנושא בטיחות בדרכים ביוזמתה של מדריכת הזה"ב ימת"א שרון רס"ב מיכל בר דיין.  במסגרת הפרויקט שזכה לשם "אני ילד זה"ב" חנכו תלמידות אולפנת הראל את תלמידי שכבות ב' ו-ג' בבתי הספר בר אילן ושילה וזאת במטרה להעביר להם מסרים חשובים בנושא זהירות ובטיחות בדרכים. הרעיון מאחורי הפרויקט הייחודי הוא להעביר מסרים בגובה העיניים של הילדים ומתוך ראייה שבני נוער יוכלו להעביר את המסרים בצורה ברורה וקרובה יותר.  לפני שהחלו להדריך את הילדים הצעירים קיבלו בנות אולפנת הראל הכשרה מקיפה ע"י מדריכת הזה"ב, התמקדו העמיקו והעשירו בנושאים נבחרים ובדגשים חשובים להעברת מסרים בנושא הבטיחות בדרכים. בתחילת הפרויקט חולקו הבנות לצוותים ונפגשו עם תלמידי ביה"ס היסודיים למערך שיעור כפול במיקוד הנושאים: משחק בטוח, רכיבה בטוחה, הסעות תלמידים, חציית כביש וחגורת בטיחות ברכב. השיעורים כללו צפייה בסרטונים מותאמים ובסיום עבודת יצירה מותאמת נושא בצורת מדליה אישית אשר בחוויה קיבלו את הערך המוסף. חומרי הסברה צ'ופרים וסימולטור נייד סופקו במהלך כל השנה לחלוקה ע"י מחלקת בטיחות בדרכים. ובנוסף, השתתפו בהרצאה יחד עם ההורים בזמן אסיפת הורים כולל חשיפה לפרויקט  ופתחו דוכן הסברה שנפתח במיוחד בנושא הולך רגל, מניעת נהיגה בזמן שכרות, חגורת חגורה והסח דעת. תיאום הפעילות בוצע עם מנהלי בתי הספר אשר ראו ביוזמה זו כערך עליון וכשותפים מלאים להצלת חיים ובטיחות בדרכים כאורח חיים בבית הספר. בסיום הפרויקט התכנסו כל הגורמים לטקס הענקת תעודות בביה"ס הראל ולאחר מכן, יצאו להתנסות בנהיגה בקרטינג נתניה במימון מח' בטיחות בדרכים כאות הערכה ותודה על פועלם במהלך השנה.

ראש העיר יהודה בן חמו, "כל פעילות שמטרתה הסופית היא הצלת חיים היא מבורכת וראויה בעיני ובמיוחד שמדובר בפעילות התנדבותית של בני נוער מעירנו. אני מברך את כל הגורמים שלקחו חלק בפרויקט חשוב זה ומקווה כי גם החונכות וגם התלמידים ימשיכו להיות שגרירי בטיחות בעירנו ויעבירו את המסר החשוב של בטיחות בדרכים גם לאחרים".
סיגל שטרית מנהלת מחלקת בטיחות בדרכים, "בנות חט"ב הראל לקחו על עצמכן מחויבות לפרויקט "אני ילד זה"ב" והעבירו לילדים צעירים מהן מסר חשוב ודוגמא אישית לזהירות ובטיחות בדרכים. מי ייתן ותתברכו בכל והמשיכו לקיים את הפסוק "והמציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם מלא. ובהזדמנות זו אני מודה לכולם על  העשייה מבורכת ומקווה שבשנה הבאה נוכל  להרחיב את הפרויקט לכל חטיבות הביניים ובתי הספר היסודיים"
רס"ב מיכל בר דיין מדריכת זה"ב ימת"א שרון, "נהניתי לראות את הבנות אולפנת הראל שותפות לחינוך זהירות בדרכים של ילדנו הצעירים. יישר כח גאה בכן מאוד".
רכזת הזה"ב אולפנת הראל הגב' דליה פרוזן, "חינוך לבטיחות בדרכים הוא ראשון במעלה עברתן דרך ארוכה העצמתן מאוד המשיכו כך ואנו בביה"ס נמשיך לחנך לזה"ב".