מתכננים את הקיץ לבני הנוער

מתחם ענק עם פעילויות והופעות, ערבי קריוקי וסטאנד אפ, פינות זולה ומשחקי שולחן, תחרויות ספורט ברוח המונדיאל...
17/06/2014
מתכננים את הקיץ לבני הנוער

זה רק חלק ממה שמתכננים בעיריית כפר סבא לבני הנוער שיוצאים בשבוע הקרוב לחופשת הקיץ.

עיריית כפר סבא חושפת את תכנית הקיץ רחבת ההיקף שתוכננה במיוחד עבור בני הנוער בעיר, שבמרכזה הקמת מתחם ענקי בו ירוכזו כל הפעילויות החווייתיות.  גורמי המקצוע של המחלקה לנוער, צעירים וקהילה בעיריית כפר סבא  עמלו במשך תקופה ארוכה בשיתוף עם גורמי החינוך הבלתי פורמאלי ומועצת הנוער העירונית על יצירת תכנית קיץ מקיפה לבני הנוער. לתוכנית הקיץ שותפים רבים: הרשות העירונית למלחמה בסמים ואלכוהול, הרשות העירונית לבטיחות בדרכים, מחלקת קיימות, קניון מקס ערים ועוד.
השנה, מתוך רצון להתחדש ולתת מענה אטרקטיבי לבני הנוער בעיר, הוחלט להקים מתחם ענק, בו יתקיימו פעילויות והופעות לבני הנוער.  המתחם יופעל למשך שבועיים, בין הימים א-ה בין השעות 21:00-02:00 וייתן מענה לבני נוער בוגרי כיתות ט'- י"ב, ויכלול פינות ישיבה, מוסיקה ופעילויות ערכיות.
במקביל ייפתח בחודשי יולי ואוגוסט מרכז הנוער העירוני של כפר סבא במתכונת שונה עבור בני הנוער בעיר עד השעות הקטנות של הלילה. את יולי נוער מפיקה מועצת הנוער העירונית למען הנוער בכפר סבא בשיתוף המחלקה לנוער וסניף "הפוך על הפוך" כפר סבא. כל הפעילויות פתוחות עבור נערים/ות בני 12-15 וכולן  ללא עלות כספית. במרכז יפעלו שני מתחמי פעילות כל ערב:
מתחם זולה – מתחם גדול ברחבת כניסה של מרכז הנוער הכולל משחקי חשיבה. מתחם משחקי שולחן  כגון: פינג פונג, ביליארד, הוקי ועוד.
בכל שבוע יופקו אירועים גדולים: ערב סטנדאפ באודיטוריום, ערב סיימון, ערב אוכל , ערב שיח, שוקי, אולימפיאדה לנוער ועוד.
בנוסף במהלך חושפת הקיץ יתקיימו  במועדון הגלריה 29 ערבים בסגנונות שונים: סטנדאפ, מוסיקה, כיתות אומן, ערבי ים-תיכוני, מכירות בחנות הירוקה בגלריה-בעלות 10 ₪ לפריט. בנוסף, בתי- הנוער יפעלו בחופשת הקיץ ויתנו מענה לבני הנוער מהשכונות וסביבתן. בפעילות ייקחו  חלק בני נוער מכיתות ז' ומעלה. בתי הנוער השנה יפעלו במתכונת מורחבת גם מחוץ לבית נוער ויצאו לטיולים בצפון, באולינג , קארטינג, פיינטבול וללונה פארק.
כמו כן הוחלט השנה להגדיל את פעילויות הספורט העירוניות ויתקיימו טורנירים שונים כגון: סנוקר, משחקי שולחן, כדורגל  ועוד! אחת לשבועיים יתקיימו גם  סדנאות במגוון נושאים בשיתוף הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול.
ראש העיר יהודה בן חמו, "השנה יזמנו במיוחד בשביל בני הנוער מגוון רחב של פעילויות איכותיות שעתידות לתת מענה מקיף לצרכים ולרצונות. האג'נדה שהובילה אותנו היא יצירת אופציות בילוי בטוחות וחיוביות על מנת להגביר את בטחון בני הנוער ועל מנת שלא תיגרם הפרעה לשגרת חיי התושבים".
שירה כץ, מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה בעיריית כפר סבא, "תכנית הקיץ אותה יזמנו נותנת מענה ייחודי, טיפולי ואטרקטיבי לכל בני הנוער במטרה להנעים להם את החופשה ולמלא עבורם את שעות הפנאי בתכנים חיוביים ובפעילויות איכותיות וכך לצמצם ככל הניתן את הפיתויים שמזמנות השעות הריקות ואת ההתנהגויות הסיכוניות שבצדן".