מנגישים תחנות אוטובוס לאורך רחוב ויצמן

מנגישים תחנות אוטובוס לאורך רחוב ויצמן

31/08/2014
מנגישים תחנות אוטובוס לאורך רחוב ויצמן (הגדל תמונה)
  • מדובר בפרויקט עירוני רחב היקף שמטרתו להנגיש את כל תחנות האוטובוס בעיר על מנת לאפשר לאנשים בעלי צרכים מיוחדים להתנייד בנוחות באמצעות תחבורה ציבורית.
  • הפרויקט, שעלותו כ- 140 אלף ₪, הינו בשיתוף משרד התחבורה.

אגף ההנדסה בעיריית כפר סבא  יבצע במהלך השבועות הקרובים פרויקט רחב היקף לאורכו של רחוב ויצמן במטרה להנגיש את תחנות האוטובוס  ברחוב. הפרויקט שעלותו כ- 140 אלף ₪ הינו בשיתוף פעולה עם משרד התחבורה ועתיד להסתיים במהלך חודש ספטמבר.
במסגרת הפרויקט יונגשו ברחוב ויצמן 25 תחנות אוטובוס מתוכן 13 תחנות, שיועתקו ממקומן וימוקמו מחדש על מנת לאפשר נגישות, יכולת תמרון רבה יותר ומעבר ללא מכשולים של כסאות גלגלים. ההנגשות לנכים בכל רחבי העיר הינן חלק מיישום חוק הנגישות וכוללות בין השאר- הנמכה של המדרכות בצמתים ובמעברי חצייה והסרת מכשולים.  הנגשת המדרכות כוללת הנחת אבני הולכה להנגשה תקנית ובטוחה עבור כבדי הראיה ..
עיריית כפר סבא פועלת רבות בכל הקשור להנגשת העיר ובין הפרויקטים החשובים שבוצעו בשנים באחרונות: הקמה של כיתות  שמע במערכת החינוך הרגילה, פרויקט הנגשה מיוחד של רמזורי שמע עבור לקויי ראייה ועיוורים בשיתוף פעולה עם המוסד לביטוח לאומי ובמימונו.
יהודה בן חמו ראש העיר אמר כי, "עיריית כפר סבא חרתה על דגלה לשפר באופן מתמיד את איכות  חיי התושבים בעיר. בעלי המוגבלויות שבתוכנו זכאים לשוויון הזדמנויות, על אחת כמה וכמה כשהם נמצאים בשטח עירוני. עבודות ההנגשה ברחוב ויצמן הן חלק מהמגמה העירונית להפוך לעיר נגישה ומותאמת לכלל תושביה, עיר שמתחשבת גם בבעלי המוגבלויות וששמה לעצמה מטרה לסייע לאוכלוסיות היותר חלשות בתוכה"
עדי אבירם רכזת נגישות  עירונית, "הנגשת המרחב הציבורי הינו נושא חשוב מעין כמוהו ואנו מחויבים לקדם את הנושא לרווחת כל תושבינו. אני מקווה כי העבודות יסתיימו תוך זמן קצר עם הפרעה מינימלית לשיגרה".