גם השנה כפר סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי

גם השנה כפר סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי

27/11/2014
גם השנה כפר סבא זכתה ב-5 כוכבי יופי (הגדל תמונה)

בטקס מרשים ורב משתתפים הוענקו לעיריית כפר סבא 5 כוכבי יופי על זכייתה בתחרות היוקרתית תחרות 'קריה יפה ומקיימת בישראל יפה 2014' של "המועצה לישראל יפה". התעודה הוענקה לנציגי העירייה סגן ראש העיר ומחזיק תיק איכות הסביבה עילאי הרסגור הנדיו ומנהל מחלקת ניקיון הערי ראובן אביסף בידי מנכ"ל משרד הפנים ד"ר אמרני.
תחרות 'קריה יפה ומקיימת בישראל יפה', הנערכת בחסות משרד הפנים, הינה אחת מהבולטות ביותר שבתחרויות המועצה לישראל יפה. היא נערכת מדי שנה החל משנת 1993, ומשתתפות בה ערים, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות וישובים במועצות אזוריות, המתמודדות על קבלת כוכבי היופי של המועצה, כל אחת לפי סיווגהּ. התחרות מעודדת פיתוח של הסביבה העירונית על פי העקרונות המודרניים, המכתיבים יצירת שיווי משקל נאות בין הבנייה האורבנית לטיפוח הריאות הירוקות. זאת, תוך כדי הקפדה על מניעה של מפגעים סביבתיים וחזותיים והנעת תהליך של שיפור מתמיד באיכות חיי התושבים. רשויות רבות הפכו את ההשתתפות בתחרות למסורת, דבר שתוצאותיו ניכרות בחזותן של אותן הרשויות. התושבים הגרים ב"קריות היפות", למיניהן, נהנים מהשקעה באיכות החיים המתבטאת בניקיון העיר, בשמירה על ערכי הטבע והנוף ובטיפוח הרחובות, הגנים ושאר הפינות במרחב הציבורי בישוב.
ועדת השיפוט העניקה לכפר סבא את הניקוד המרבי על הצטיינותה בפרמטרים שנבדקו, כגון: הפעילויות המתבצעות על ידי הרשות בתחום איכות החיים, איכות הסביבה וקיימות, חינוך לאיכות סביבה, טיפול בפסולת, מחזור, מעורבות בחיי הקהילה, מתנדבים, נראות יופי ואסתטיקה, פארקים, מתקני משחקים, מוסדות ציבור וחינוך. יש לציין כי לפני כשנתיים קיבלה עיריית כפר סבא גם את אות דגל היופי של המועצה לישראל יפה.

עילאי הרסגור הנדין סגן ראש העיר, "זכייתה של כפר סבא בתחרות היוקרתית היא בעיניי קודם כל מחוייבות לתושביה שהופכים אותה לעיר יפה אמיתית. פרחים תמיד אפשר לשתול מחדש, אבל לאנשים הנפלאים שחיים כאן אין תחליף. חידוש הגנים הציבוריים נעשה מתוך תפיסה שוויונית בהדרגה בכל חלקי העיר. צעדי ההגנה על העצים נועדו קודם כל כדי להבטיח שתהיה לנו, תושבי העיר, סביבה נעימה לחיות בה. אין ערך ליופי ללא תוכן. השילוב הזה הוא שגורם לכפר סבא להיות מקום כל כך מיוחד".