22/01/2015
שמעון פרס הנשיא התשיעי של מדינת ישראל הגיע להוקיר את ראש העיר, העיר כפר סבא ותושביה (הגדל תמונה)

שמעון פרס לראש העיר: "יהודה אחי רעי, ראש העיר הנפלא של כפר סבא. אם יש אנשים בליבי שאני מתגאה בהם, יהודה הוא בראש הרשימה הזאת. יהודה אתה ראש עיר מצוין. אני לא מכיר איש שכל כך גאה לשרת את תושביו כמוך. שבצניעות כל כך גדולה הגיע לגבהים והכל במטרה לשרת את התושבים. לכפר סבא עבר מזהיר ועתיד עוד יותר גדול בהנהגתך".

שמעון פרס נשיאה התשיעי של מדינת ישראל  היה אורח הכבוד של העיר כפר סבא באירוע האמנותי "פרדס של יצירה", שהתקיים בהיכל התרבות החדש של כפר סבא במעמד ראש העיר יהודה בן חמו, אומנים ויוצרים מכפר סבא ומכובדים נוספים וביניהם- הרמטכ"ל ה-19 של צה"ל- גבי אשכנזי ורעייתו, יקירת העיר – טובה גלר, ראש עיריית כפר סבא הקודם מר יצחק ולד ורעייתו, יליד העיר מוטי קירשנבאום,  סגן ראש העיר – מר צביקה צרפתי, מנכ"לית העירייה- אושרת גני גונן, סמנכ"ל העירייה- רון קוגמן, חברי מועצת העיר,  יו"ר ארגוני המתנדבים, יו"ר ועד הורים, יו"ר מועצת נשים,  יו"ר מועצת הנוער העירונית, משפחות שכולות ופצועי מבצע "צוק איתן" תושבים ועוד.
את הערב פתחה מקהלת גלרון ותזמורת הקונסרבטוריון  בשיר "אדם צובר זיכרונות" כמחווה לתרבות ההיסטורית של העיר. ולאחר מכן ביצע אוהד שרגאי בן העיר את השיר "ילדותי השנייה". את הערב, שהינו ערב מחווה לאמנים ויוצרים מכפר סבא וערב הוקרה לנשיא שמעון פרס הנחה הסטנדאפיסט הכפר סבאי רשף לוי.

ראש העיר יהודה בן חמו שפתח את החלק הרשמי של הערב אמר כי, "זהו ערב של הוקרה ותודה מעומק הלב. ערב שבו אנחנו סוקרים בגאווה את עברה המפואר של כפר סבא, מתגאים בהווה שלה ומביטים יחד לעבר העתיד. ערב שבו אנחנו רואים את כפר סבא במלוא הדרה: עיר המשלבת איכות סביבה ואיכות חיים, שתושביה כולם חיים זה לצד זה בסובלנות, בהרמוניה ומתוך כבוד הדדי, ומשמרים את צביונו המקורי של המקום ככפר קהילתי, חם ומאוחד.  כראש העיר זוהי זכות עבורי להודות היום לכל תושבי כפר סבא, מוותיקיה ועד לדור העתיד שמצעיד אותה קדימה. וזוהי זכות גדולה לא פחות להודות גם לאדם נוסף, מיוחד ויחיד במיונו, שזכיתי להעניק לו לפני קרוב לעשור את תואר אזרח הכבוד של העיר. אדם שניצב במשך למעלה משבעה עשורים בחפ"ק של מדינת ישראל ורשם פרקי מורשת רבים בספר גבורותיה. אדם שמהווה דגם ודוגמה אנושי לנחישות, מסירות ודבקות במשימה. נשיא המדינה לשעבר מר שמעון פרס, העיר כפר סבא מבקשת הערב לומר לך תודה".
ראש העיר המשיך והוסיף כי, "כמו כפר סבא, שהפכה ממושבה קטנה ומוקפת אויבים לעיר המחוז הפורחת והגדולה באזור השרון; גם סיפורך  שמעון, ותבנית נוף מולדתך ראשיתם בכפר צנוע וחלומות קטנים. את צעדיך הראשונים בשדה העשייה הציוני עשית כנער ברפת ובגזברות של כפר הנוער בן שמן, שם למדת לאחוז מעדר ולקצור את החיטה. חלמת, כדבריך, להיות "רועה צאן או משורר של כוכבים"; ולא ידעת כמה גדול יהיה מפעל החיים שתבנה, כמה חשובים יהיו הפירות שתזכה לקצור ולאילו מחוזות וכוכבים תוביל את העם שכל כך אהבת. אדוני, נהוג לומר על אדם בגילך שהוא "שבע ימים" אבל אתה כידוע  מעולם לא היית שבע ומעולם סלדת ממנוחה. היה ונותר בך הרעב הראשוני, התמים, לעשות, לחיות וליצור ולהתחדש; לגשר על פערים, לתמוך ביצירה רוחנית ומדעית, לשמור על מקוריות ורלבנטיות, להיות האחרון שידרוך במקום והראשון לזהות ולקדם את הפיתוח הבא שיבצר את כוחנו. אדוני הנשיא לשעבר, תושבי העיר כפר סבא כולם, מצדיעים לך היום באהבה ובהוקרת אין קץ. אין לי ספק שנזכה יחד לראות את כפר סבא מתחזקת ומתפתחת, מעצימה את הרוח הקהילתית המייחדת אותה ומצמיחה את "פרדסי היצירה" שלה לשיאים חדשים".

שמעון פרס שעלה לבמה נרגש החל את דבריו בנימה אישית לראש העיר יהודה בן חמו ואמר כי, "יהודה אחי רעי, ראש העיר הנפלא של כפר סבא. אם יש אנשים בליבי שאני מתגאה בהם, יהודה הוא בראש הרשימה הזאת. יהודה אתה ראש עיר מצוין. אני לא מכיר איש שכל כך גאה לשרת את תושביו כמוך. שבצניעות כל כך גדולה הגיע לגבהים והכל במטרה לשרת את התושבים. לכפר סבא עבר מזהיר ועתיד עוד יותר גדול בהנהגתך. מה שאני הייתי חולם הוא מגשים במעשיו. הלוואי ועל כל ישראל ראש עיר כמו בכפר סבא".
לאחר מכן הוסיף ואמר כי, "העיר כפר סבא עבורי היא עירם של הנכדים והנינים שלי ולכן יש לי איתה קשר מיוחד. עיר שנעשית נפלאה ומופלאה יותר ויותר  בכל שנה. כפר סבא היא העיר היחידה שלא יוצרת כותרות כי בעצם אין בה סקנדלים, וזאת בזכות ניהול מצטיין. עשיתם כאן עבודה נהדרת ויש לכם במה להתגאות".
ראש העיר יהודה בן חמו הגיש לשמעון פרס כשי את מפתח העיר, ספר יצירות, ציורים וברכות, שהכינו במיוחד עבורו ילדי העיר וצנצנת ריבת תפוזים המסמלת את העיר כפר סבא. פרס הנרגש הודה על הברכות והאיחולים והקפיד ללחוץ אץ ידם של חברי מועצת הנוער שעלו לבמה על מנת לכבדו.