ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את אות הרשות הירוקה לשנת 2015

ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את אות הרשות הירוקה לשנת 2015

פרס הרשות הירוקה ניתן לעיריית כפר סבא זו השנה השישית.
29/01/2015
ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את אות הרשות הירוקה לשנת 2015 (הגדל תמונה)
  • ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את האות היוקרתי במסגרת תחרות קלינטק לרשויות מקומיות ואף לקח חלק בפנל מקבלי החלטות פורצי דרך בנושא בנייה ירוקה.

ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את אות הרשות הירוקה בטקס חגיגי ורב משתתפים במסגרת כנס  "קלינטק"- הוועידה והתערוכה הבינלאומית השנתית ה-19 לטכנולוגיות  מים, התייעלות אנרגטית, אנרגיה מתחדשת, בנייה ירוקה, מיחזור ותחבורה ירוקה. פרס הרשות הירוקה ניתן לעיריית כפר סבא זו השנה השישית.
ראש העיר אף לקח חלק בפנל מקבלי החלטות פורצי דרך, אותו הנחה ד"ר אשר וטורי, ראש החטיבה ללימודי סביבה, המכללה האקדמית עמק יזרעאל ובו לקחו חלק גם  אדר' סיגל רוזנפלד, רכזת תקינה לבנייה בת-קיימה, מכון התקנים הישראלי, מאיה קרבטרי, מנהלת תחום סביבה וקיימות, פורום ה-15, עדי בוקובזה, מנהלת ענף קלינטק, מכון היצוא  והכלכלן חגי קוט, המכללה האקדמית ת"א יפו - עלויות וחיסכון של בנייה ירוקה במבני משרדים בישראל. במסגרת הפנל דיבר ראש העיר על תקנות עירוניות לקידום הבניה הירוקה. אל ראש העיר התלווה עילאי הרסגור-הנדין סגן ראש עיריית כפר סבא ומחזיק תיק איכות הסביבה, שהשתתף בפנל על ההתייעלות האנרגטית שמתבצעת בעיריית כפר סבא.
תערוכת "קלינטק" הינה תערוכה שמהווה מפגש פסגה ובה נוטלים חלק מידי שנה אנשי המקצוע הבכירים ביותר בישראל בתחומי התשתיות הפיתוח ואיכות הסביבה. השנה עסק הכנס בשינויים טכנולוגיים, תכנוניים וניהוליים שהתרחשו בשנים האחרונות ואשר השפיעו באופן מהותי על ענף הבניה הירוקה והחיסכון באנרגיה במדינת ישראל. בחלקו השני, התמקד הכנס בדיון של מקבלי החלטות מרכזיים בענף כיצד אפשר לקחת את הבניה  הירוקה בישראל צעד אחד קדימה, כדי להציב אותה בשורה אחת עם המדינות המתקדמות בעולם בתחום זה.
עיריית כפר סבא זכתה באות הרשות הירוקה בתום תהליך שנמשך למעלה מ-4 חודשיים שבמהלכם נבחנו עשרות רשויות ונבחרו עשר הרשויות הירוקות המובילות של קליטק לשנת 2015.  בחירת הרשויות הירוקות נעשתה על בסיס הפעילות הסביבתית, שבוצעה בשנה האחרונה על ידי כל רשות בהתאם ל- 11 מדדים שנקבעו מראש.  בבחירה השתתפו השנה לצד השופטים גם המועצה לארץ ישראל יפה ומשרד האנרגיה.  בין השאר נבדקו נושאים כגון- התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי חממה, מחזור והפרדת פסולת, מים ושפכים, עידוד השימוש בתחבורה ציבורית, בניה ירוקה, חינוך סביבתי, חזות פני העיר, מסחר ותעשיה ירוקים, טיפוח שטחים ציבוריים וטבע עירוני, ניהול עירוני בר קיימא, חיסכון במים בהשקיה, העלאת מודעות התושבים לנושא מחזור ואכיפה בנושאי השלכת פסולת בניין ותרבות הדיור .

יהודה בן-חמו, ראש העיר כפר-סבא אמר כי, "קבלת אות הרשות הירוקה וחיסכון באנרגיה לשנת 2015 הינה עבורי ההכרה

הרשמית בעשייה הירוקה שלנו . תושבי העיר כפר סבא הם תושבים מעורבים ואכפתיים ששמירה על הסביבה הינה דרך חיים עבורם. התואר המכובד הזה מצטרף לעשרות פרסים בתחומי הקיימות, בהם זכינו בשנים האחרונות ואני בהחלט יכול להיות גאה בעובדה זו. ברצוני להודות לכל עובדי העירייה, לעובדי אגף איכות הסביבה ומחלקת קיימות, לאגף החינוך ולבתי הספר בעיר וכמובן לכל התושבים הירוקים של העיר שרק בזכותם אנו מצליחים לממש את חזון העיר הירוקה".

עילאי הרסגור-הנדין סגן ראש עיריית כפר סבא ומחזיק תיק איכות הסביבה, "אנחנו ממשיכים מסורת, אך לוקחים אותה רחוק יותר לאתגרים שקובעים רף חדש במדינת ישראל. המטרה כעת היא ללמוד מערים מתקדמות ברחבי העולם ולהביא לכפר סבא את החידושים האחרונים. תודה לראש העיר, יהודה בן חמו, לעובדות ולעובדי האגף לאיכות הסביבה ומחלקת הקיימות ולכל התושבים שלא היינו יכולים לעשות זאת בלעדיהם".

אלה דנון, מנהלת מחלקת קיימות בעיריית כפר סבא, "אין ספק שקבלת האות היא עדות נוספת לעשייה העירונית הרבה

והמשמעותית בנושא שמירה על איכות הסביבה והקיימות. אנו מתחייבים להמשיך להוביל פרויקטים חשובים אלה לרווחת כלל תושבינו".