עיריית כפר סבא מנגישה כיתות שמע ב-10 מוסדות חינוך ברחבי העיר

מה חדש?

עיריית כפר סבא מנגישה כיתות שמע ב-10 מוסדות חינוך ברחבי העיר

12/02/2015
  • העלות הכוללת לפרויקט  368,000 ₪.

בימים אלה מנגישה עיריית כפר סבא 10 כיתות שמע במוסדות חינוך- בתי ספר וגן ברחבי העיר במטרה להעניק מענה הולם לתלמידים בעלי מגבלת ליקוי שמיעה.
הפרויקט אושר במסגרת ועדת נגישות בראשות פליאה קוטנר ממרצ, את הפרויקט החשוב מלווה יועצת, שהינה בהכשרתה קלינאית תקשורת, שנותנת חוות דעת מקצועית ומתאימה את הכיתה והאבזור שלה במיוחד עבור התלמיד בעל המוגבלות. את העבודות מבצעת המחלקה לתחזוקת מבנים בעיריית כפר סבא.
במסגרת הפרויקט יבוצעו הנגשות ב-9 בתי ספר ברחבי העיר ובגן ילדים אחד. בין השאר יבוצעו העבודות בבתי הספר: "גורדון", "ברנר", "אוסישקין", "ירוק כס/60", ביה"ס בשכונה 80, "בר אילן", "שז"ר" ,"בר לב", תיכון "גלילי" וגן הילדים לוטוס. העלות הכוללת של הפרויקט 368,000 ₪. הנגשת הכיתות לתלמידים לקויי שמיעה והפיכתן לכיתות שמע מיוחדות כוללת התקנת אבזור מיוחד כגון : החלפת תקרות אקוסטיות, החלפת גופי תאורה, החלפת מזגנים לשקטים במיוחד, הדבקת שטיחים על גבי הקירות, הכנסת מערכת הגברה, הרכבת פקקים לכיסאות ושולחנות למניעת רעש, התקנת וילונות מיוחדים על החלונות, החלפת דלת הכניסה, וכן התקנת מערכת שמע והגברה מיוחדת שמותאמת לילדים בעלי לקות שמיעה, ומסייעת להם להבין את הנאמר בשיעור.
יהודה בן חמו, ראש העיר, "עיריית כפר סבא מבצעת הנגשה של כיתות לימוד על מנת לאפשר לכל התלמידים לקבל הזדמנות להצליח, לחוש שווים בין שווים ולאפשר קיומה של סביבה לימודית נאותה לכל תלמיד באשר הוא ועל פי צרכיו. כרשות אנו ערוכים להעניק שירות מיטבי לכל תושב ותושב. ברצוני להודות לחברת המועצה ויו"ר ועדת נגישות פליאה קטנר על פעילותה הנרחבת בכל הקשור לקידום תחום הנגישות בעיר".
פליאה קטנר חברת המועצה ויו"ר ועדת נגישות, "הרבה אנשים חושבים שלקות או נכות מגיעות באופן אחד, שצורת הטיפול בהן קבועה והיא – יצירת רמפה עבור אנשים המתניידים בעזרת כיסאות גלגלים. נכות מגיעה בהמון דרכים, ולעיתים מדובר בנכות ללא נראות, כמו בשמיעה או בראייה. כיתות שמע הן אחת הדרכים לבוא לקראת הילדים הזקוקים לכך ואני שמחה על שיתוף הפעולה שאני זוכה לו בנושא".