פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא

פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא

22/02/2015
פרס הניהול התקין הוענק לעיריית כפר סבא (הגדל תמונה)
  • ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את פרס הניהול התקין בטקס חגיגי מידי שר הפנים גלעד ארדן.
  • שר הפנים גלעד ארדן: "הרשויות שזכו הן רשויות העומדות בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר שאנו רואים".

ראש העיר יהודה בן חמו קיבל את פרס הניהול התקין מטעם משרד הפנים בטקס חגיגי ומכובד בבנייני האומה בירושלים. את הפרס העניק לו שר הפנים גלעד ארדן ומכובדים נוספים מצמרת משרד הפנים. פרס זה מוענק לעיריית כפר סבא זו השנה ה- 11 ברציפות והפרס מעיד על ניהול תקין, מאוזן ושקוף של התקציב העירוני.  יחד עם ראש העיר קיבלו את הפרס- מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן וגזבר העירייה שגיא רוכל.
עיריית כפר-סבא זכתה בפרס חשוב זה לאחר שעמדה בכל הקריטריונים המחמירים שקבע המנהל לשלטון מקומי במשרד הפנים לרשויות המקומיות.  בין הקריטריונים שנבדקו – ניהול כספי וארגוני תקין הכוללים איזון ויעילות תקציבית, סדרי עבודה ומנהל תקין, יעילות משק הכספים, העסקת עובדים, ניהול התאגידים העירוניים, התנהלות מועצת העיר, ועדות תכנון ובניה, רישוי עסקים, שכר וכ"א, טיפול במכרזים, מתן תמיכות ועוד.
הזכאות לפרס ניתנת על בסיס עמידת הרשות העירונית בתנאי סף גבוהים במיוחד הן בתחום המנהל הכספי והן בתחום המנהל הארגוני, וכן קבלת חוות דעת חיובית ממבקר חיצוני נבחר מטעם משרד הפנים.
ראש העיר יהודה בן חמו הודה בהתרגשות לשר הפנים ואמר כי, " עיריית כפר-סבא זכתה בפרס חשוב זה, לאחר שעמדה בכל הקריטריונים המחמירים שקבע המנהל לשלטון מקומי במשרד הפנים לרשויות המקומיות.
כפר-סבא הינה אחת הערים המובילות בישראל באיכות החיים ובהיקף השירותים שהיא מעניקה לתושביה, והפרס הוא עדות שמאמצינו הרבים אינם לשווא. המשימה המאתגרת העומדת בפנינו בשנה זו ובשנים הבאות אחריה היא לקדם, לשפר ולהגיע להישגים בכל התחומים תוך שמירה על כללי מנהל תקין. ברצוני להודות לכל עובדי העירייה על עשייה רבה למען ציבור התושבים בעיר. למנכ"לית העירייה אשרת גני גונן העירייה, לגזבר העירייה שגיא רוכל גזבר ולצוותו, למנהלת אגף הכנסות גלית שניידר מימרן ולכל צוותה על עבודה ברוכה ומאומצת".
שר הפנים גלעד ארדן, "הרשויות המקומיות הן עמוד השדרה לניהול איכותי מוניציפאלי.
הרשויות שזכו הן רשויות העומדות בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר שאנו רואים. בערים עם ניהול טוב ואיכותי עם איכות חיים גבוהה".
שגיא רוכל, גזבר העירייה, "גם השנה כמו בשנה שעברה זכינו בזכות הניהול הכספי המצוין. אנו פועלים על פי מדיניות שמכתיבה מצוינות ומכתיבה כללי מנהל, חוק וסדר ברורים. אני מאמין באמונה שלמה כי תקציב מאוזן לאורך זמן מבטיח שירות טוב יותר לתושבי העיר."